Hur kan jag få en ITIL Foundation-certifiering?

Många som arbetar för att stödja IT-tjänster plan för att få en ITIL ® stiftelse certifiering inom de närmaste fem till tio år. Denna post-nivå certifikat är utformat för att testa den sökandes kunskaper om bästa praxis för IT-stöd. Det finns tre åtgärder för att bli en ITIL ® stiftelse certifiering: lära sig material, anmäla dig till en examen och skriva tentamen.

Information Technology Infrastructure Library (ITIL ®) är en samling böcker som syftar till att ge vägledning och normer för den dagliga ledning och drift av IT-tjänster. Materialet utvecklades ursprungligen av den brittiska public service i ett försök att fastställa bästa praxis och standarder för tjänsteleverantörer. Med tiden har detta arbete ändrats och redigeras för att göra det mer universellt.

Det finns tre nivåer av ITIL ® certifiering: stiftelser, läkare, och service manager. Grunderna Intyget är fokuserad på den terminologi som används, liksom den grundläggande filosofi och övergripande begrepp som används i service management. Detta är en preliminär kurs och framgångsrikt slutförande är skyldig att utövaren nivå. Det finns en betydande mängd material som skall tas upp, men det är mest definitioner och är inte så komplicerad.

På praktiserande nivå, är materialet fokuserar på en djupgående förståelse av de främsta begreppen IT Service Management. Chefen certifikat kräver en kombination av närstående erfarenhet och en full förståelse av teman service management. Detta är den högsta nivån av certifiering i ITIL ®.

Det enda sättet att få ITIL ® stiftelse certifiering är att registrera och slutföra prövningen. Denna tentamen är tillgänglig från registrerade granskning runt om i världen. Testet i sig är en timme lång och består av flervalsfrågor. Det finns privata institutioner som erbjuder korta kurser och tillgång till referensmaterial för att hjälpa eleverna att förbereda för undersökningen.

De flesta elever uppmanas att ta tre till fyra dagar på heltid studie för att förbereda sig för denna examen. Minst tecken på 65 procent krävs för att bli godkänd och denna undersökning. Frågorna är formulerade för att specificly testa den kunskap och kan omfatta flera knep frågor. Elever som misslyckas får göra testet inom sex veckor, men är skyldiga att betala provningsavgift igen.

ITIL ® Stiftelsen certifiering är mest relevant för IT-service personal. Han eller hon kan ha en ställning som en teknolog eller nätverksstöd operatör. De allra flesta kandidater anmäla dig till den medicinskt intyg vid ett framgångsrikt slutförande av ITIL ® Foundation Certificate. Ett allt större antal företag och organisationer är specifikt ber om ITIL ®-certifiering för tjänsterelaterade positioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.