Hur hittar jag ett jobb att undervisa engelska utomlands?

Undervisa i engelska utomlands har blivit alltmer populärt under det senaste decenniet. Människor som behöver en paus från en hektisk livsstil, ungdomar på jakt efter äventyr, och alla som vill uppleva världen är goda kandidater för att undervisa engelska utomlands.

Undervisning engelska utomlands inte kommer att göra dig rik. Den genomsnittliga lönen för en engelska som andraspråk (ESL) lärare brukar liknande standard lokala lönen. Det finns också frivilliga sysselsättning, till exempel arbetar för fredskår, och högt betalda positioner som arbetar för privata företag, särskilt i Mellanöstern, men allt som allt, undervisa engelska utomlands kanske inte för dig om allt du letar efter är ett sätt att tjäna pengar. Undervisa i engelska innebär utomeuropeiska vissa förmåner. Du kommer förmodligen få full medicinska fördelar, en gratis lägenhet, och chansen att lära sig ett nytt språk.

När du har fattat beslutet att undervisa i engelska utomlands, är det första steget att välja rätt land. Asien och Latinamerika har en stor efterfrågan på modersmål, liksom Ryssland och Östeuropa. Om du går beror på vad du föredrar, utan också på din nationalitet. Brittiska medborgare, till exempel, har en större chans att landa ett jobb i en europeisk nation, eftersom de inte behöver visum eller komplicerade pappersarbete. Amerikanerna är närmare Latinamerika på grund av historiska och kulturella band och kan känna sig mer välkomna där.

När du har bestämt vid din idealisk plats för engelska undervisning utomlands, är nästa steg för att bli certifierade. Certifiering som en ESL lärare vanligtvis innebär att en 100 + timmar kurs. Workshops med en praxis avsnitt får köra så högt som 3. 000 amerikanska dollar (USD), men det är möjligt att ta en grundkurs på nätet för bara en bråkdel av kostnaden. Fördelen med att ta en dyrare kurs är att många skolor har ett system för att hjälpa dig komma igång undervisa engelska utomlands. De kan ha ett partnerskap med en rekrytering byrå eller direkt kontakt med skolor söker lärare.

När du får ett intyg, nästa steg i att undervisa engelska utomlands är att säkra ett jobb. De flesta företag nu efter lediga platser på webben, och ett antal webbsidor erbjuder jobb styrelser för blivande ESL lärare. Om du ser en skola du vill att gälla, se till att forskningen det först. Antingen Google namn eller läsa ESL forum för att se om det finns några negativa kommentarer om det.

Om du får ett erbjudande från en skola, insistera på en telefonintervju. Seriösa företag kommer att ha några problem att besvara dina frågor och lugna dig. Undervisa i engelska utomlands kan förvandlas till ett stort äventyr om man tar rätt strategi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.