Hur förbereder jag mig för en Projektingenjör karriär?

En karriär projektingenjör kan täcka ett brett spektrum av discipliner inom teknik, allt från civila till elektroteknik. Den genomsnittliga längden på en professionell ingenjör karriär är över 40 år och under denna tid, kan ingenjörer har många roller, bland annat projektingenjör. Som projektingenjör, han eller hon är ansvarig för tillsyn och hantering av hela tekniska projektet, inklusive budget, tidsramar, personal, och problemlösning. Det finns fyra rekommenderade åtgärder för att förbereda för en projektingenjör karriär: skaffa sig arbetserfarenhet som ingenjör, komplett projektledning certifiering, vara en i roll att en projektingenjör, och slutföra en utvärdering yrkesvägledning.

Det bästa sättet att förbereda sig för en projektingenjör karriär är att ta en tvådelad strategi: få erfarenhet i arbetet och slutföra en utbildning på hemmaplan. Alla projekt ingenjörer måste vara fullständiga rättigheter, yrkesverksamma ingenjörer i deras specialområde. Skaffa erfarenhet i ledande roll som ingenjör kräver tid och konsekvent ansträngning. Ungefär som andra yrken, såsom juridik eller medicin, är utexaminerade fortfarande anses praktikanter förrän de har uppnått minst fem till sju års erfarenhet i branschen. Ansvar och risker på den här nivån är ganska hög, så det är viktigt att ta din tid och lär dig allt du kan under dessa år.

Projektledning kurser är tillgängliga från ett brett utbud av community college och universitet. Vissa tekniska fakulteter erbjuder särskilda kurser om projektledning, speciellt inriktad på frågor och problem som är unika för projektet ingenjörer. Även om dessa kurser är ett utmärkt tillfälle att nätverka, kärnan projektledning funktioner och program överensstämmer inom alla branscher. Project Management Professional ® (PMP ®) certifiering är en internationell standard och erbjuds av Project Management institutionen ®.

Nästa steg i din karriär plan är att se hur en erfaren projektingenjör verkligen fungerar. Tala med din handledare eller chef om din karriär planer och be om en möjlighet att arbeta som en i roll eller en assistent till en respekterad projektledare. Var beredd på långa arbetsdagar, lite insikt, och en stor mängd administrativt arbete. Men möjligheten att observera på nära håll, se hur problem blir lösta, och se teknik i praktiken är väl värt det extra arbetet.

Den sista etappen av din förberedelse plan är att träffa en karriär rådgivare. Fråga efter en Myers-Briggs ® Personlighetstest. Denna standard test ger en inblick i personlighet, attityd, fördomar, styrkor och svagheter i karaktären. De karriär rådgivare kan tolka resultaten och ge råd om metoder för att förbättra svaga områden. Ett projekt ingenjör karriär är högt tryck och har ett stort ansvar. Att känna dina styrkor och svagheter hjälper dig att bli bättre ledare, när den tiden kommer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.