Hur får jag ett certifikat Apotek Tekniker?

bli ett apotek tekniker kan vara en utmärkt karriär för någon med ett intresse i ett stadigt jobb med bra förmåner och ett bra huvud för den typ av organisatoriska beredskap och grundläggande medicinska kunskaper som krävs. Även om du inte behöver ett intyg apotek tekniker helt enkelt att arbeta på ett apotek kommer det att hjälpa till att få en mycket mer fast arbete på fältet. Lyckligtvis få ett apotek tekniker certifikat är inte så svårt, och är en utmärkt investering för en medel-till lång sikt karriär.

Ett apotek tekniker är inte samma sak som apotekare, utan snarare tjänar en roll som en nära medarbetare till den faktiska degreed apoteket. Deras ansvar är delvis administrativa, svara telefoner, som arbetar i registret, och lagerhållning, och delvis hjälpmedel, hjälpa räkna ut doser, märkning kanistrar och hjälpa förbereda recept. De handlar aldrig direkt med farmaceutiska frågor, dock med den farmaceut som behandlar patienter om frågor som de kan ha om sina recept, eller deras allmänna hälsa.

möjligheter för apoteket tekniker kan också mer än bara ett jobb på ett apotek, att leva-i anläggningar som vårdhem eller bistås levande centrum eller på sjukhus. I denna egenskap får teknikern inte bara hjälpa till att förbereda doser, men kan också vara skyldig att läsa patientens diagram, och kan bli ombedd att administrera doser, efter det att beloppet har kontrollerats av en handledning apotekspersonal. I vissa områden kan ett apotek tekniker har ett apotek medhjälpare som arbetar med dem, som hanterar de mer administrativa uppgifter som att svara på telefon eller med betalningar i andra områden på apoteket teknikern kan krävas för att fylla båda rollerna.

det inte tar faktiskt ett intyg apotek tekniker för att bli en tekniker i många stater, och i själva verket många tekniker få sin utbildning på jobbet som ett apotek medhjälpare. Ett intyg kan dock bidra till en potentiell arbetsgivare ser genast att sökanden har en förståelse för den roll som krävs av dem och en god förståelse för medicinsk terminologi de kommer att behöva veta i sitt arbete. När arbetsmarknaden blir mer konkurrenskraftig, är ett apotek tekniker certifikat allt en kant i ansökningsprocessen.

Det finns två olika organ som man kan få ett intyg apotek tekniker från: Institutet för certifiering av Apoteket tekniker, och farmaci Technician Certification Board. För att göra testet måste den kandidat som inte har någon grovt fällande domar under de senaste fem åren har ingen narkotikarelaterade grovt domar på skiva, och en high-school-examen eller motsvarande. Program finns för att hjälpa potentiella sökande studie för antingen examen, och många människor gör testet efter att ha arbetat som ett apotek medhjälpare under några år. Vissa apotek kommer även att anställa en sökande på ett tillfälligt, under förutsättning att de kommer att få ett intyg apotek tekniker inom en viss tidsram.

själva intyget måste förnyas vartannat år, genom beroende ombord ursprungligen beviljade det. Ny certifiering kräver tjugo timmars fortbildning inom två år, med minst en timme ägnas åt studier av apotek lag. Hälften av det totala engagemanget kan tas emot i på arbetsträning, intygas av en apotekare. Den andra hälften kan tas emot via en utbildning, ett apotek förening, eller en högskola program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.