Hur får jag Certifiering Project Management?

Projektledning certifiering tjänas genom en kombination av utbildning, formell produkt kurser förvaltning och yrkeserfarenhet. Rutten som vidtagits för att få en certifiering varierar. Det finns ett antal högskolor och organisationer som erbjuder certifieringsprogram, men inte alla prenumerera på exakt samma kriterier och inte alla av dem anses lika inför arbetsgivare.

näringslivet blir allt större komplicerat eftersom företag går multinationella, distansarbete blir vanligare, och försörjningskedjor sträcks ytterligare varje dag. Det är därför den roll som projektledare har blivit allt värdefullt. De håller koll på alla aspekter av dag-till-dag aktiviteter och se till att målen uppnås är utgifterna hålls inom budgeten och projektet tidsfrister drabbas.

Varje certifieringsprogram finns har olika kriterier. De flesta kräver en grundläggande utbildning, följt av arbetslivserfarenhet, och en slutlig prövning. Många projektledning certifiering Programmen innehåller också en vidareutbildning element för att hålla certifiering giltig. Detta inkluderar ofta spåra pågående yrkeserfarenhet, ta nya utbildning klasser, och en årsavgift.

En intressant aspekt av certifiering är ett antagande av tidigare arbete historia. De flesta projektledning certifieringsprogram att sökandena kan åberopa tidigare yrkeserfarenhet projektledning för kredit. Detta åstadkoms genom att överlämna en mycket detaljerad återuppta som inte bara listor anställningar, men även detaljer och datum för varje övervakas projekt.

För att återuppta och arbetslivserfarenhet noggrannhet, är ett begränsat antal sökanden poolen granskade. Denna strikta process kräver inlämnande av uppgifter examen, kontroll av avslutade projekt och handledare signaturer, samt kopior av brev och intyg dokumentera varje timme av formell projektledning utbildning.

Det finns många olika sätt att certifieringen projektledning, men en av de mest populära och väl respekterade program är Project Management Professional SM certifiering erbjuds av Project Management Institute (PMI ®). Det grundades 1984 och är den första projektledning certifiering skall erkännas med Internationella standardiseringsorganisationen (ISO) 9001. PMI ® projektledaren certifieringsprogram ger två vägar för kontroll, beroende på den sökandes utbildning bakgrund. De med en associerad examen kräver minst fem års yrkesmässig erfarenhet, medan de med en kandidatexamen kräver minst tre år.

I USA, American Academy of Project Management ™ erbjuder också en certifiering projektledning, samt mer specialiserade certifiering för e-handel, internationell projektledning och projekthantering utbildning och certifiering. En annan organisation är den internationella sammanslutningen av projekt och programledning. Den erbjuder certifiering projektledning tillsammans med andra certifieringar för ledande befattningshavare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.