Hur blir jag en utbytesstudent?

beslutar att bli en utländsk utbytesstudent är en stor livserfarenhet som också ser bra ut på ditt cv för någon högskola eller uppgradera program skolan. Du kommer att ha många beslut att fatta om det land du vill besöka och hur länge du vill stanna. Det är nödvändigt att planera långt i förväg för att bli en utländsk utbytesstudent.

Nästan alla utbytesstudent program inrättas genom skolor och universitet. Några andra program erbjuds genom ideella organ. De flesta program har vissa krav som du måste uppfylla innan du anses för ett utbyte, såsom bra betyg och en viss utbildningsnivå.

Tänk hur länge du vill bo när du blir en utländsk utbytesstudent. Du kan vanligtvis stanna några veckor eller månader, en hel termin, eller ens ett helt år. Du behöver också forskning där du bor. Vissa utländska utbytesstudenter bor hos en värdfamilj, medan andra bor i sovsalar eller andra salar vistelseort vid skola eller universitet.

Om du reser till ett land som talar ett annat språk än du, är det naturligtvis en god idé att lära sig så mycket av det språket som du kan innan du reser. Utan tvivel kommer du att bli mer flytande i det språk ju längre du stannar, men det kommer att hjälpa dig att ha vissa grundläggande kunskaper innan du blir en utländsk utbytesstudent. Du bör också forskning några särskilda vanor eller traditioner för att undvika oavsiktligt bryter någon. De flesta utbytesstudent program kommer att utgöra en vägledning för dig, åtminstone i början, att resa med dig och hjälpa dig att få justeras.

För att bli antagen till ett program för att bli en utländsk utbytesstudent, du måste fylla i en ansökan. Undervisning och avgifter varierar i olika program, men du bör räkna med att betala ett motsvarande pris per termin som du betalar för ditt universitet, ibland även för gymnasieprogram. Tänk på att de flesta avgifter är till för att täcka flyg, sjukförsäkring, ett pass eller studentvisum, levnadskostnader, etc. Alla extra kostnader kommer sannolikt att vara ditt ansvar, men det är en bra idé att undersöka alla program noggrant innan du ansöker . Stipendierna är ofta tillgängliga för utländska utbytesprogram.

Om du väljer att bli en utländsk utbytesstudent och studera utomlands, blir det säkerligen en av de mest givande upplevelser i ditt liv. Den ger dig möjligheten att uppleva en annan kultur, träffa nya människor, möjligen lära sig ett nytt språk och slutföra kurser i en helt ny miljö. Det är inte längre nödvändigt att faktiskt byta plats (växel) med en student i ett annat land, men det kan vara ett särskilt upplysande sak att göra för att göra upplevelsen ännu mer personligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.