Hur blir jag en sjukgymnastik assistent?

sjukgymnastik assistent, eller PTA, är legitimerad läkare med särskild utbildning inom sjukgymnastik. Ett tvåårigt Associates Degree är nödvändigt att vara en sjukgymnastik assistent. Utbildning måste erhållas av en ackrediterad skola. En ackrediterad skola har ett program som har genomgått omfattande granskning av kommissionen om ackreditering i sjukgymnastik utbildning, även känd som CAPTE ackreditering. Ackrediteringen säkerställer kvaliteten i utbildningar och av instruktörer.

En sjukgymnastik assistent bistår i huvudsak sjukgymnast att utföra terapi behandlingar. PTA kan utföra samma arbetsuppgifter som en sjukgymnast med undantag av första utvärderingarna, reevaluations och ändringar behandling och utvärderingar ansvarsfrihet och planer. Vissa stater kräver direkta tillsyn. Med andra ord måste en PT vara på plats för en PTA att arbeta. Andra stater endast kräva att PT skall vara tillgängliga via telekommunikation.

För att bli en sjukgymnastik assistent, omfattande kunskaper krävs för specialiserad sjukgymnastik utrustning, protokoll motion behandling, allmänna färdigheter rörlighet, dagliga aktiviteter och specialiserade former, t. ex. värme /is ansökningar, ultraljud och elektrisk stimulering som smärtlindring. De kan använda dessa kunskaper för att ge hands-on behandling av klienter. Den PTA dock måste arbeta under överinseende av en legitimerad sjukgymnast.

För närvarande finns det cirka 230 program som finns tillgängliga i USA för att bli en sjukgymnastik assistent. För att komma ifråga för en sjukgymnastik assistent program måste du ha en hög medeltalet (GPA), särskilt i de främsta vetenskaper såsom biologi, kemi och statistik. Varje PTA sökande måste också ställa upp på vårdområdet, helst som en sjukgymnast medhjälpare, och visa samhällsengagemang genom andra frivilliga aktiviteter. Rekommendationsbrev från nuvarande sjukgymnaster är också en förutsättning för godkännande till en PTA program.

För att bli en sjukgymnastik assistent och arbete inom området, måste ange licensieringen erhållas och bibehållas. Avgifter för statliga licensieringen provning och förvärv varierar från land till land. När licensieringen uppnås, måste PTA följa fortbildningskraven i det land där de är anställda eller risk förlust av rätten att utöva sjukgymnastik. Licenser typiskt förnyas vartannat år.

PTA är också enligt samma ansvar för att arbeta under säkerhets-och rättsliga krav sjukgymnastik praxis och upprätthålla en aktuell licens i god status hela tiden . Det är viktigt att förstå att även om en PTA kan utföra de flesta av samma arbetsuppgifter som en PT är PT ytterst ansvarig för vården av varje patient, så effektiv kommunikation kompetens, både i tal och skrift, är en nödvändighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.