Hur blir jag en privat personlig assistent?

Det finns ett antal sätt på vilka en person kan bli en privat personlig assistent. Dessa yrkesmän som med sina olika tjänster till personer som har svårt att hantera och organisera sina liv, från bokning läkarbesök till att hålla upp hemma underhåll. Arbetet kan ha bra betalt, för människor som har lång erfarenhet och utbildning, och en del människor ser det som en livstid karriär, assistans tjänster tills de når pensionsåldern.

Ett alternativ för någon som vill bli en privat personlig assistent är att gå en kurs för att lära sig om de som sammanhänger med jobbet och att förvärva yrkeskompetens. Sådana kurser erbjuds av vissa community college, yrkesskolor och företag som ställer personliga assistenter. Längden på kursen varierar, och oftast avslutas med en certifiering som någon kan använda när de ansöker om positioner. En allmän sekretariat naturligtvis också kan vara en stor hjälp, eftersom det ger information om att organisera, professionell korrespondens och andra färdigheter som personliga assistenter behöver.

Ett annat alternativ är att arbeta som sekreterare eller personlig assistent att få erfarenhet för att bli en privat personlig assistent. Många privata personliga assistenter startade i ämbetet positioner, att lära sig linor för att förvalta ett kontor och bistå nyckelpersoner, innan den studsade ut på egen hand. Vissa möjligheter till personliga assistenter inkluderar film-och TV-industrin, och de flesta större företag, som erbjuder personliga assistenter till sin huvudsakliga personal såsom prefekter och chef officerare.

Någon som vill bli en privat personlig assistent kan också starta genom att arbeta direkt med ett företag som släpper privata assistenter. Sådana företag tenderar att föredra att anställa personer med erfarenhet, men om de har utbildningsprogram kan de vara öppna för personer utan så mycket erfarenhet i branschen. Detta kan få någon att gå upp i ledningen genom att föreskriva omedelbar placering, vilket kan innefatta placering med många människor som behöver en del tid bistånd, eller med en person som behöver en särskild personlig assistent.

Med personlig assistans erfarenhet kan man arbeta som en privat personlig assistent i många delar av världen. Privata personliga assistenter arbetar oftast på frilansbasis, marknadsföra sina tjänster självständigt och förlitar sig på muntlig att få arbete, även om vissa kan finna en enskild kund i behov av omfattande stöd och arbeta heltid för just den personen. Det är också möjligt att fortsätta arbeta med ett företag som tillhandahåller privata personlig assistent arbetsförmedlingar.

Den som vill bli en privat personlig assistent bör vara medvetna om att ju mer kunskaper de har, desto mer anställningsbara de kommer att bli. Människor som är flexibel, flerspråkiga och skicklig i en mängd olika områden kommer att få bättre framgång på arbetsmarknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.