Hur blir jag en frilansande grafisk formgivare?

Det finns bestämda attraktioner att bli en frilansande grafisk formgivare. Frilans grafisk formgivare arbeta självständigt, har en förteckning över olika kunder och har en obegränsad risk för inkomstförluster. Innan kastar sig in i den frilansande pool, är det dock klokt att överväga alla aspekter av verksamheten.

Det första en grafisk formgivare krävs är färdighet, kunskap och talang att göra grafisk design. Talang är vanligtvis medfött. Färdigheter och kunskaper kan förvärvas genom att ta högskola eller universitet kurser i grafisk design. En del grafiker är självlärd.

Designa kompetens åsido, en frilansande grafisk formgivare måste vara beredda att ta flera ansvarsområden samtidigt. Dessa omfattar kontor, marknadsföring, ekonomi, bokföring, tekniskt underhåll och allmänt underhåll. Affärsmannaskap, människor kompetens och höga nivåer av förtroende är nödvändigt.

Konkurrens inom grafisk design fältet är hård och det kan ta tid att etablera sig. Det är viktigt att vara fokuserad och motiverad, och kunna hantera väl med avslag eller kritik. Den frilansande grafisk formgivare måste också vara bekväm att arbeta ensam och för långa timmar.

En annan faktor är finanser. Frilans innebär lönecheckar anländer endast om frilansuppdrag flyter in väntan på att detta har tillräckliga besparingar för att tidvattnet över saker och ting. Annars monetära bekymmer kommer att sätta käppar i både den kreativa och affärsmässiga förmågor.

Ibland är det smartare att ta heltid vägen till frilans. Bygg upp en pool av frilansande kunder samtidigt som det ordinarie jobbet. Lägg till dessa och gradvis minska till stånd en frilansande grafisk formgivare.

När alla dessa frågor har beaktats och steget tas, välj ett namn för verksamheten. Få registrerad som egenföretagare med skatteavdelningen, som är nödvändig i de flesta länder. Läs mer om arkivering skatter och att få företagen försäkring.

Sätt upp ett hemmakontor med kontorsmöbler, datorutrustning och en telefon. Investera i en kraftfull dator med en stor bildskärm, en förstklassig grafikkort och det senaste programvaran. Skapa en väl presenteras, informativ och lätt att navigera företags webbplats. Använd firmanamn för domännamn. Optimera site med sökord så det är lätt att hitta för sökmotorer.

Planera en effektiv marknadsföringsstrategi. Nätverk med kollegor, kall-call kunder, skriva en affärsplan blogg, skriver ett pressmeddelande, annonserar i företagskataloger och tidningar. Använd sökmotorer och online styrelser jobb att hitta arbete.

Var väl informerade om aktuella vågar frilans lön, upphovsrättsliga frågor och arbetsrelaterade lagligheten. Aldrig genomföra ett projekt utan ett skriftligt, undertecknat anställningsavtal. Detta bör i detalj redogöra för projektet, slutförande tidsram, betalning belopp, betalningssätt, upphovsrätt och annan relevant information.

Håll dig uppdaterad detaljerade finansiella register över alla affärstransaktioner. Obs alla kostnader för och emot betalningar. Spara alla kvitton. Vara professionell i arbetet, ord och utseende. Alltid gå ett extra steg för att erbjuda utmärkt service. Fråga kunder för referenser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.