Hur blir jag en Professional Event Planner?

Många människor väljer att värd eller händelser sponsor, men mycket mer behövs för att vända dessa visioner till verklighet. Event planering är en industri som kan generera stora årliga intäkter. Det är också en industri som kan kräva en hel del en person. Om du vill bli professionell händelse planerare, du måste utveckla nödvändiga färdigheter, få erfarenhet och utarbeta en plan för din karriär.

Du bör börja med en förståelse för att vid planering innebär mycket arbete . Jobbet kan inkludera lunch möten, timmar bläddra bland kataloger, och besök med designers. En stor del av dina arbetsuppgifter är dock sannolikt inte så glamorös.

Om du vill bli professionell händelse planerare, bör du räkna med att vara aktiv. Det finns många arbetsuppgifter som kräver att du är på fötterna. Du kommer också sannolikt att hitta många tillfällen som kräver att du hjälper andra människor gör sina jobb, vilket kan innebära fysiskt arbete.

Det kommer att bli oerhört svårt för dig att lyckas i detta yrke om du inte är organiserade. När du blir en professionell händelse planerare, kommer du att behöva hantera flera frågor samtidigt. Detta kommer att kräva att du kan arbeta under press.

Två av de viktigaste faktorerna för din framgång kommer att vara enastående sociala och kommunikativa färdigheter. Om du blir en professionell händelse planerare, kommer du att hantera en mängd olika kunder. Vissa kommer att bli krävande medan andra kan vara förvirrad eller obeslutsam.

Även om du måste balansera relationen till dina kunder, måste du inse att många av de arbetsuppgifter som krävs för ett lyckat evenemang kommer att utföras av andra. För att bli en professionell händelse planerare i allmänhet innebär att bli chef för många människor som du kanske inte har direkt makt över. Du måste utveckla strategier för att hantera dessa situationer.

För att få en framgångsrik karriär, är du sannolikt kommer att behöva uppleva. Det finns många klasser och grader inriktad på människor som vill arbeta i den gästfrihet och event planering industrier. Du kan hitta dessa gynnsamma. Du bör dock inte förvänta klassrumsundervisning att räcka till på arbetsplatsen.

Det är bäst att arbeta i branschen innan du tar fullt ansvar genom att förklara dig själv en professionell. Event planering kan kräva att du hantera en kock, en audiovisuell tekniker, och en byggnadsarbetare inom några minuter. Som professionell bör du ha en viss kunskap om alla sina jobb. Erfarenheten gör att du möjlighet att lära sig dessa saker. Det kan också vara det bästa verktyget för att hindra dig från att göra misstag som kan skada din trovärdighet.

När du väljer att bli professionell händelse planerare bör du också besluta om du vill vara en anställd eller en chef . Om du vill arbeta för någon annan, kan ett imponerande CV hjälpa dig att få positionen. Utan erfarenhet, du kanske nöja sig med en lägre ställning och arbeta dig uppåt. Ett bra alternativ är att bli en assistent till en annan händelse planner så du kan utsättas för olika aspekter av verksamheten.

Det är vanligtvis en hel del möjligheter för människor att få sina egna företag vid planering. Om du bestämmer dig kommer att arbeta på egen hand bör du inte vara alltför bråttom att komma igång. I stället satsa tid på förberedelser innan du börjar sin verksamhet.

Först bör du nätverk och utveckla kontakter. Detta kommer att ge människor möjlighet att bekanta sig med dig när du bekanta dig med standarden på deras tjänster. För det andra bör du göra marknadsundersökningar för att fastställa nischer som kan ge dig en identitet och visa priser som kan göra dig konkurrenskraftig. För det tredje, utveckla en marknadsföringsstrategi. Om du blir en professionell händelse planerare men ingen vet att ditt företag finns, är det inte sannolikt att bli framgångsrika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.