Hur blir jag en Hjärt-tekniker?

För människor som har beslutat att deras karriär mål är att bli en hjärt-teknikern, är specialiserad utbildning som krävs. Människor som gör denna typ av arbete är utbildade för att arbeta tillsammans med läkare för att hjälpa sjukdomen diagnostisera hjärta och andra hjärt-kärlsjukdomar. De har också kunskaper för att leta efter problem blodkärl, också.

De flesta människor som strävar efter att bli en hjärt-tekniker arbetar på sjukhus. De kan utföra invasiva tester, såsom hjärtkateterisering förfaranden, eller icke-invasiva diagnostiska tester, som ultraljud tentor. Denna typ av medicinska arbetet ingår också att se över patientjournaler, förklarar förfarandet för att en patient, och tolka testresultaten mot en standard lista med resultat.

Ett sätt att få den utbildning som krävs för att bli en hjärt-teknikern är att fullborda en fyra-åriga utbildningsprogrammet. De särskilda kraven för att slutföra denna examen kommer att variera beroende på institutionen. Studenter kan förvänta sig att ta kurser i engelska, biologi, kemi och beteendevetenskap under det första året.

Under följande läsår, skall de studerande inskrivna i anatomi, biokemi, cellbiologi och genetik kurser. De tar också organisk kemi och fysiologi som en del av sina studier. Praktisk erfarenhet kan vara en del av programmet också, och detta är något du bör titta på när man överväger program som förbereder dig för att bli en hjärt-teknikern.

Program som omfattar en period av klinisk praktik är värdefulla eftersom de ger studenterna möjlighet att utveckla sina färdigheter under ledning av erfaren personal. Eleverna får också möjlighet att lära sig att hantera patienter i verkliga situationer, i motsats till att helt enkelt lära sig om den mänskliga kroppen och hur den fungerar. Denna del av programmet som gör att studenter kan förbättra sin teknik i förvaltningen tester och kommunicera resultaten till läkare.

En annan möjlighet att få utbildning för att bli en hjärt-teknikern är att skriva in sig i en två-årig intresseföretagets examen. Om du väljer att få din utbildning i denna typ av program kommer du att tillbringa första året med allmänna kurser. Det andra året av programmet kommer att bli ditt år av specialisering. Studenter inskrivna i programmet väljer att koncentrera sina studier i antingen invasiva hjärt, icke-invasiva hjärt-, eller icke-invasiva vaskulära teknik. Studerande som har avlagt en examen i ett närliggande område kan krävas för att slutföra år specialstudie bara.

Beroende på var du planerar att arbeta, kan du behöva få bestyrkt av en branschorganisation innan du anses fullständigt. Ta reda på om så är fallet, begära att institutionen du vill delta på denna värdefulla information. På så sätt har du alla fakta innan beslut fattas om huruvida detta är rätt yrkesval för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.