Hur blir jag en Clinical Laboratory Scientist?

Kliniska laboratorium forskare medicinsk personal som utför tester på prover av mänsklig vävnad, blod och vätskor att upptäcka förekomsten av sjukdomar, bakterier och andra avvikelser. Deras arbete är avgörande för att hjälpa läkarna bestämma den rätta kuren för patienterna. För att bli ett kliniskt laboratorium vetenskapsman måste en person få typiskt en kandidatexamen i medicinsk teknik och biologiska vetenskapen och genomföra ett nationellt ackrediterade program. En professionell kan börja sin karriär som laboratorieassistent eller assistent, och få omfattande utbildning på arbetsplatsen för att så småningom bli ett kliniskt laboratorium vetenskapsman. Dessutom Särskilda certifikat och tillstånd krävs av vissa stater och arbetsgivare.

prospektiva kliniska laboratorium forskare ofta driva kandidatexamen vid fyra års universitet. De stora ofta inom medicinsk teknik eller en närstående filial den biologiska vetenskapen, till exempel kemi eller fysiologi. Studenterna får klassrum och laboratorier undervisning, lärande om terminologi, tekniker och utrustningar som används vid deras eventuella karriärer. Många studenter väljer att skriva in sig i avancerad matematik och statistik kurser för att få en bättre förståelse för dataanalys.

Ett annat alternativ för en person som vill bli ett kliniskt laboratorium vetenskapsman är att först få anställning som laboratorieassistent eller assistent. Att bli en laboratorieassistent kräver vanligtvis fullbordandet av en associerad examen från ett community college, yrkesskola, ackrediterats eller online program. Laboranter utför många uppgifter som stöd laboratorium vetenskapsmän, såsom insamling av prover, inrättande utrustning för provning, införande av uppgifter, och rengöring laboratoriet. Efter en till tre års utbildning och erfarenhet, mest hängivna laboratorietekniker kan bli forskare.

I USA, är en hoppfull vetenskapsman vanligen krävs för att slutföra ett certifieringsprogram som erbjuds av det nationella ackrediterande byrån för Clinical Laboratory Sciences (NAACLS) innan han eller hon kan officiellt bli ett kliniskt laboratorium vetenskapsman. NAACLS program finns tillgängliga på många universitet, sjukhus och hälsa institut. Många länder förlitar sig på organisationer som liknar NAACLS för övervakning av medlemsstaternas certifiering program. Ytterligare certifiering erbjuds av olika branschorganisationer, vilket kan vara fördelaktigt att få anställning i kliniska laboratorier.

licensieringen krävs av många stater och länder för att bli ett kliniskt laboratorium vetenskapsman. Trots att särskilda krav för tillståndsgivning varierar från region till region, de flesta program kräver omfattande skriftliga tentamina om laboratorieprocedurerna och medicinsk terminologi. Innan du börjar i en klinisk laboratorievetenskap karriär bör framtida forskare undersöka de särskilda tillstånd, certifiering, och krav utbildning i sitt område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.