Vilka olika typer av bedömningar Tools?

Karriär bedömningsverktyg kan hjälpa arbetssökande och studenter bestämma yrken som de är bäst lämpade. Självbedömningsverktyg är tester som ofta är flervalsfrågor. Vissa karriär-baserad bedömning tester är egna poäng, medan andra är avsedda att tolkas av karriär rådgivare. De viktigaste typerna av verktyg för bedömning är de som test personlighet, värderingar, färdigheter och intressen.

Intressen bedömningsverktyg kan delas upp i två delar. Den första delen får inriktning på verksamhet som de enskilda märkena som antingen gillar eller inte gillar i olika grad. Den andra delen kan innebära en egen bedömning om en färdighet nivå för varje verksamhet som nämns i första delen. Denna typ av utvärderingsverktyg kan kallas en intresse inventering . Ränta inventeringar kan vara så hjälpsamma med att avskaffa karriär alternativ som i att hitta möjligheter, till exempel om en person upptäcker att han eller hon starkt ogillar att arbeta med siffror, kan bokföring karriärer uteslutas.

Skicklighetsspel, eller aptitude , verktyg för bedömning testa specifika kunskaper som krävs i olika yrken. Till exempel, ett lämplighetsprov ges för en broschyr med en penna för att skugga angående rutor kan innebära en del där individen ombeds att rita raka linjer på fri hand för att ansluta en rad punkter i ett mönster. Denna övning kan hjälpa ange en kompetens inom fingerfärdighet och hand-öga-koordination. Ett annat område av en karriär färdigheter bedömning som testar en mekaniska aptitude kan visa en serie fotografier eller ritningar av kugghjul och remskivor i olika lägen och be individen att förklara vad som sker i termer av riktning och styrka i varje bild.

Värden bedömningar hjälpa studenter och arbetssökande bättre förstå vad ideal de värdesätter i arbetet. Medan de flesta människor är beredda att säga de skulle föredra att tjäna en massa pengar på ett jobb, inte alla skulle värdet inkomster över andra värden såsom trevliga arbetsvillkor eller möjlighet till avancemang. Eftersom ordningen på arbetet värden skiljer sig mycket mellan individer, förståelse jobbet värde prioriteringar kan vara ett av de mest avslöjande verktygen karriär bedömning.

Personlighet typer av karriärer tester är ofta särskilt insiktsfulla bedömningar som de är psykiskt grundas. Den Meyers Briggs Type Indicator (MBTI) är ett av de vanligaste verktygen personlighet bedömning används av karriär rådgivare. MBTI skapades av mor och dotter Katharine Briggs och Isabel Briggs-Meyers och är baserad på Carl Jungs teorier om psykologiska typer.

MBTI ingår frågor som rör personlighet egenskaper såsom inåtvändhet vs extroversion och tänkande kontra handlar på känslor. Det finns 16 olika möjliga resultat av testet. Resultaten av MBTI kan hjälpa enskilda att bättre förstå hur de reagerar på situationer inklusive dagliga företeelser i olika karriär miljöer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.