Vilka är de olika växeln jobb?

växeln jobb finns på många medelstora organisationer och nästan alla stora företag. Telefonister arbetar på sjukhus, kontor, polisstationer eller statliga ämbetsverk. Beskrivningen för växeln jobb innebär besvara samtal, men kommer ofta med administrativa arbetsuppgifter också. De flesta människor kan få jobb som telefonist med endast en high school examen.

En telefonist kommer normalt kör en företagsväxel eller PBX växel för att distribuera inkommande samtal till berörda parter. De kan behöva tillkännage samtal över en högtalare, eller helt enkelt införa ringer mottagaren innan du överför samtalet. Vissa telefonister ombeds att meddelanden för hand i stället för att överföra ett samtal till röstbrevlådan.

Även automatiserade system behöver ibland hjälp av växeln jobb. Den som inte vill lämna ett meddelande måste tala med en operatör att hitta en annan person att ta hans eller hennes samtal. De flesta telefonbolag växeln jobb har blivit automatiserade, som att hjälpa kunder att göra lokala och fjärrsamtal eller nummerupplysning. Telefonister fortfarande stå till förfogande för att hjälpa dem som har svårt med automatiserade tjänster.

växeln jobb på kontoret miljö har också ofta tjänar som en receptionist också. Det kan vara en utmaning att balansera inkommande samtal med inkommande kunder samtidigt, så en hel del tålamod och takt krävs i denna växeln jobb. Office telefonister har ofta andra administrativa uppgifter som att öppna post, skriva kuvert eller dirigering inkommande fax.

I ett sjukhus kräver växeln jobb uppmärksamhet på detaljer i dirigering av samtal till rätt patienter. Eftersom växeln är den första kontaktpunkten för alla samtal, måste han eller hon projektet en professionell och vårdande image representerar sjukhuset. Sjukhus telefonister måste lära sig att använda personsökningssystem och övervaka olika larmsystem. Det är viktigt att verksamhetsutövaren känner till alla avdelningar på sjukhuset säkerställa korrekt kontakt för att en viss person under en nödsituation. Många sjukhus kommer bara att anställa en telefonist med tidigare erfarenhet.

Lokala myndigheter måste växeltelefonister att styra samtal till rätt avdelningar och avdelningschefer. Dessa arbetare är ofta Svara på allmänna frågor för den som ringer också. En grundläggande förståelse för det inre arbetet i stadens myndigheterna är viktigt att förstå hur man kan hjälpa kunderna med deras frågor och direkta samtal på lämpligt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.