Vilka är de olika typerna av kriminaltekniska Karriär?

Kriminalteknik är en mycket viktig specialitet i det straffrättsliga området. Det finns olika kriminaltekniska karriärer som kriminella profilering och kriminalteknik dator för lokala eller statliga myndigheter. En del av rättsmedicinska karriär kan fokusera på det straffrättsliga systemet. Detta inkluderar arbetstillfällen inom brottsbekämpningen och domstolsväsendet. Andra experter kan arbeta med utredningsgrupper.

civila domstolar sysselsätter kriminalteknisk personal. Till exempel kan den rättsmedicinska professionella behöva bekräfta undertecknandet den en check eller juridiska dokument. Om dokumentet är mycket gammal, labbet kan studera bläck fläckar. Familjemedlemmar ber ofta en rättsmedicinsk expert för att se över undertecknandet den någons egendom handlingar.

brottsbekämpande myndigheterna ofta anställer folk för forensisk karriärer. Brottsplats utredare se över saker som fingeravtryck och märkning däck finns på brottsplatser. Andra arbetsuppgifter kan omfatta utreda blodet stänker och hus skal.

Ett annat yrkesval är kriminaltekniska omvårdnad. Detta kombinerar medicinsk fakta med rättsliga bedömningar. Arbetstagare får samla in och analysera data på brottsplatser. En rättsmedicinsk sjuksköterska kanske måste åka till sjukhuset för att få bevis från offrets kropp.

DNA analytiker använder sina kriminaltekniska bakgrund för att kolla DNA-prov. Den laboratorietekniker tittar på DNA som hittades på ett offer och se om det finns en träff i en databas. Detta kallas DNA-profilering.

läkare som är en av de mest intressanta rättsmedicinska karriärer. Denna professionella undersöker kroppen av den avlidne offer räkna ut den exakta dödsorsaken. En specialisering på kriminalteknik och en medicinsk examen krävs för denna position.

En rättsmedicinsk ingenjör specialiserad på trafik återuppbyggnad, mordbrand och civilrättsliga krav. Advokater får rådgöra med kriminaltekniska ingenjörer om tåg vrak och kollapsar byggnaden. En ingenjör skulle studera de mekaniska och vetenskapliga aspekter av händelsen.

oberoende entreprenörer utgör ett annat område kriminaltekniska karriär. Advokatbyråer och andra företag hyra vanligtvis kriminaltekniska konsulter att dubbelkontrollera resultaten från kriminaltekniska laboratorium. Dessa personer fungerar som expertvittnen och kan vittna i domstol.

Dator rättsmedicinska experter granska och säker information som finns på en påstådd sin dator. Dessa proffs titta på personens Internet historia och platser besökt. Datorn specialist kan även titta på online kontoutdrag och kreditkort kortköp.

En position i någon av dessa kriminaltekniska karriär skulle vara intressant och utmanande. Den som vill komma in på detta område bör få en examen och överväga avancerade kurser. Forensic yrken blir allt mer populärt på grund av media belyser detta område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.