Vilka är de olika operationsmetoder-tekniker jobb?

En kirurgisk teknikern, också känt som ett operationsrum tekniker, främst arbetar i operationssalen som utför uppgifter som gör den kirurgiska miljön ren och säker. Hon är vanligtvis en del av ett kirurgiskt team och typiskt stöder varje läkare, sjuksköterskor eller medicinska personal som ingår i operationen. Den kirurgiska teknikern jobb är ofta förknippade med vissa specialiserade metoder. Majoriteten av kirurgiska teknikern jobb finns på sjukhus-sällan skulle en kirurgisk teknikern vara anställd av öppenvården kirurgiskt centrum, arbetar som privat tekniker, eller lär andra tekniker som instruktör.

Även om det finns många olika genrer av kirurgiska teknikern jobb, några är ganska vanligt bland skrubba teknologer, cirkulerande kirurgiska tekniker, kirurgiska första assistenter och privata buskmarker. Dessa kirurgiska teknikern jobb variera beroende på deras uppgifter och hur mycket erfarenhet eller utbildning de har mottagit. Den gemensamma nämnaren mellan dessa specialiserade jobb är att de alla vistas i operationssalen.

En scrub teknikern är en kirurgisk teknikern som utför uppgifter före och under ett operativt förfarande. I allmänhet måste hon förutse vad var kirurg och behov sjuksköterska, till fullo förstår den verksamhet som utförs, och se till att en steril miljö bevaras. I förberedelserna inför operation, kan hon kontrollera materiel och utrustning som anges sterila lakan, och ordna den sterila tabellen till godo kirurgen med alla väsentliga kirurgiska instrument och utrustning. Hon kan drapera det sterila fältet och hjälpa kirurger och sjuksköterskor i deras operationsrockar och handskar. När operationen pågår, kan hon passera kirurgiska instrument eller andra förnödenheter till de läkare och sjuksköterskor, suturer bitar, förbereda sterilt förband, och övervaka EKG maskiner och annan elektrisk utrustning.

Bland de mest intressanta kirurgiska teknikern arbetstillfällen är den cirkulerande kirurgiska teknikern. Hon är nästan alltid osterila, till skillnad från skrubba teknikern som är steril och arbetar i en steril miljö. Hennes uppgifter hör att samla in förnödenheter, instrument och utrustning medan operation pågår. Hon kan kontrollera patientens diagrammet föra patienten till operationssalen, flytta patienten på operationsbordet, och placera patienten så att han är klar för operation för att börja. I vissa fall kan hon förbereda snittet webbplatsen, tillämpas elektrokirurgiska kuddar, och räkna kirurgisk utrustning både före och efter operation för att försäkra att allt var bort från operationssåret och ingenting var sys tillbaka in i patientens kropp.

En av de högsta nivåerna av kirurgiska teknikern arbetstillfällen är kirurgisk första assistent. Hon har oftast ytterligare nivåer av utbildning och erfarenhet. I allmänhet hjälper kirurgiska första assistent kirurgen med olika tekniska uppgifter, såsom hemostatis. En annan nivå av kirurgiska teknikern är en privat skura. En privat scrub Tech är en kirurgisk teknikern som är direkt anställda av en viss kirurg. Hon skulle hjälpa till att kirurgen under var och en av sina operativa förfaranden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.