Vilka är de olika kriminaltekniska psykologi jobb?

Forensic psykologi är studiet av psykologi i förhållande till det straffrättsliga området. En kriminaltekniska psykolog har minst en kandidatexamen, och troligen har fått en examen i kriminaltekniska psykologi eller ett liknande program. Efter att ha fått rätt utbildning, en rättsmedicinsk psykolog kan arbeta i en av många karriär områden.

Några av de vanligaste typerna av kriminaltekniska psykologi jobb innebär att arbeta med brottslingar. Anstalter som fängelser, sysselsätter ofta ett eller flera kriminaltekniska psykologer att arbeta med de intagna. Psykologer kan också hyras som handläggare, med ansvar för tillsyn hundratals fångar. Juvenile häkten kräver också kriminaltekniska psykologer, att arbeta med brottslingar för utbildning och behandling. Ett annat jobb som en rättsmedicinsk psykolog kan utföra är samordnare för tillsyn för frisläppande av att arbeta med förövare som de på nytt anpassa sig till sina nya liv utanför fånglägret.

kriminaltekniska psykologi jobb finns även i rättssalen. En rättsmedicinsk psykolog kan fungera som en jury konsult som hjälper advokater plocka jurymedlemmarna för en rättegång. Samtidigt som vanligen inte en karriär i sig, många kriminaltekniska psykologer arbete som expert vittne, som ger vittnesmål att stödja eller motbevisa de faktiska omständigheterna ett brottmål kan grundas på.

Det finns många andra kriminaltekniska psykologi jobb. Många kriminaltekniska psykologer få arbete som lärare, som arbetar i skolor runt om i världen. De kan också arbeta i program nå ut i samhället, lära andra att skydda sig från att bli offer, som arbetar som sorg rådgivare eller som arbetar med ungdomar som är att göra val som kan leda dem in i en kriminell livsstil. En del av rättsmedicinska psykologer arbetar som offer förespråkar, hjälpa dem som har drabbats av brott, och deras familjer, hitta den rättvisa som de förtjänar, eller bidrar till att skapa och stödja lagar som kommer att hindra andra från att bli offer.

Criminal profilering, en av de mest kända kriminaltekniska psykologi arbetstillfällen, är en annan karriärmöjlighet. En brottsling Profiler använder ledtrådar kvar på brottsplatsen för att skapa en profil av den misstänkte. Även om dessa profiler är inte alltid exakta, de har varit nyttiga i att fånga många kända brottslingar, inklusive Ted Bundy, David Berkowitz (Son of Sam) och Arthur J. Shawcross, en man som var skyldig till mordet flera prostituerade i Rochester, New York, på 1980-talet.

kriminaltekniska psykologi jobben finns i rättssalen, fängelser, mental sjukvårdsinrättningar, polis avdelningar-inklusive Federal Bureau of Investigations, eller FBI-och i samhällen. Den kriminaltekniska psykologi krävs att psykolog ständigt lärande, enligt nya studier är relevant på publiceras hela tiden. Kriminaltekniska psykologi är ett spännande, men utmanande, fält, och många tycker arbetet är mycket givande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.