Vilka är de olika försäkrings Investigator jobb?

Krav för eventuella skador rapporteras till ett försäkringsbolag av en enskild person eller företag är i allmänhet undersökts grundligt. Detta är det enda sättet för försäkringsbolaget att avgöra om en fordran är giltig, och hur mycket ska betalas ut till sökanden. Bedrägeri är ibland upptäckts vid en undersökning av ett påstående. I detta fall är den roll som en utredare två gånger: förutom att tjäna intressen försäkringsbolaget genom att försöka säkerställa att det inte betala för ett bedrägligt påstående kunde utredaren skall skyddas eller de individer måltavla för bedragare från monetära och andra skador. De fyra huvudsakliga typer av jobb försäkringar utredare är skaderegleraren, hävdar examinator, värderingsman, och utredare, och de tenderar att vara förbundna med varandra.

En skaderegleraren i allmänhet fungerar på fordringar skada på egendom. För att undersöka giltigheten av en fordran, han eller hon kommer att titta på och bedöma skadorna på egendomen i fråga, intervjua den sökande och eventuella vittnen, granska alla relevanta polis-eller journalhandlingar och ger med experter, såsom läkare och advokater, om behövs. Om kravet anses därefter vara legitima, kommer justeraren förhandla fram en lösning för käranden.

A hävdar examinator verk typiskt för hälsa eller liv försäkringsbolag. Han eller hon kan hjälpa en skaderegleraren i undersökningen av information om en specifik fordran eller anspråk när omständigheterna kring ett påstående är mycket komplexa. A hävdar examinator kan kallas in för att utreda fordringar i händelse av en större katastrof, då människor kommer att kräva miljarder i skadestånd, som i fallet med orkanen Katrina, som ägde rum i New Orleans, Louisiana, under 2005.

En av de vanligaste av alla arbetstillfällen försäkring utredare är att värderingsman. En försäkring värderingsman är en person som vanligtvis går till en webbplats för att titta på skador på en fastighet eller bil, och att intervjua sökanden om de omständigheter som han eller hon avser att leda till skador. Värderingsman gör sedan en bedömning av det ekonomiska värdet, om någon, som försäkringsbolaget skulle erbjuda sig att täcka kostnaderna för reparation. Om värderingsman misstänks att bedrägeri, till exempel en stegvis trafikolycka eller mordbrand, han eller hon rapporterar att till försäkringsbolaget så att ytterligare utredning kan utföras innan du betalar om kravet.

Av alla olika typer av jobb försäkringar utredare, kanske den mest stressande är att utredare. En försäkring utredare brukar kallas in om en justering, examinator eller värderingsman misstänker att någon gör ett bedrägligt påstående. Han eller hon vanligtvis intervjuer individer som kan vara relaterade på något sätt till fordran, i ett försök att samla alla fakta. Utredaren kan övervaka arbetet i samband med en misstänkt anspråk med hjälp av specialutrustning, t. ex. en video eller digitalkamera. Till exempel i fallet med en misstänkt arbetstagarens ersättning fordran, kan prövaren spela någon som faktiskt arbetar när de har hävdat att de är för fysiskt oförmögna att göra det.

Även om människor som arbetar i arbeten försäkring utredaren krävs vanligtvis inte har särskilt långt, många av dem som innehar sådana positioner har åtminstone en kandidatexamen. Många försäkringsbolag kräver att de som innehar utredare positioner med dem ha licens, dock. De brukar också kräva att de som ombuden får kontinuerlig utbildning. Bil-och egendom värderingsmän skada behöver samma grund bildelar, framför allt, och byggnadsmaterial och specifikationer ändras från tid till annan. Granskarna och inställningsanordningar, i synnerhet, måste hålla sig à jour med förändringar av befintliga försäkringslagstiftningen, och vara medvetna om nya regler och föreskrifter i samband med fordringar industrin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.