Vilka är de olika andningsterapeut jobb?

många karriärmöjligheter finns för kvalificerade andningsterapeut. Också känd som en specialist på lungsjukdomar eller luftvägarna terapi tekniker, han eller hon är kapabel att förebygga, utvärdera och behandla hjärt-och luftvägssjukdom. De flesta luftvägsinfektioner terapeuter jobb äga rum på sjukhus. Dessa kan i luftvägarna vård, anestesi, eller pulmonell avdelningar medicin.

andningsterapeut jobb kan också ske i en mängd andra inställningar, t. ex. privata läkare kontor, universitet, laboratorier, kliniker, intensivvård enheter, vård anläggningar, och även i patienternas hem. Inom intensivvårdsavdelning, en specialist på lungsjukdomar kan arbeta med de äldre samt med spädbarn eller trafikolyckor. Patienter med lungsjukdom, hjärtsjukdom, och neuromuskulära problem kan också kräva andningsorganen terapi.

De flesta andningsterapeut jobb kräver standarden arbetsvecka. Mallar och skift varierar ofta, med några andningsorganen terapeuter som arbetar med jourtid. Några av de vanligaste sjukdomar som respiratoriska terapeuter kan möta omfatta bröst trauma, astma, cystisk fibros, lunginflammation, bronkit och emfysem.

Även uppgifter varierar beroende på arbetsplatsens läge, andningsorganen jobb terapeut normalt bland annat att skapa patient vårdplaner, som ger terapi specifika för patientens behov, och köra diagnostiska metoder. Vissa diagnostiska förfaranden inkluderar sömn studier, stress och motion testning, sputum prov analys, hjärt-tester, och arteriell blodgas analys. En andningsterapeut får utföra en patient bedömning, bl. a. med en sjukdomshistoria, över symptom, och utför en grundläggande medicinsk examen.

En person som är intresserade av andningsterapeut jobb kanske vill studera biologi, fysik, matematik, hälsa och kemi. Han eller hon bör också vara bekväm att arbeta med allmänheten. Som en hög belastning miljö är ibland en del av jobbet, en person som utövar denna karriär bör kunna arbeta under press, såväl som ensamt eller tillsammans med ett team. Stark känsla för detaljer och förmåga att följa instruktioner är också viktiga kunskaper för att ha inom detta yrke.

För att vara en andningsterapeut, en Associate Degree vanligen krävs. Detta kan erhållas genom en gemenskap eller teknisk högskola, ett universitet, vårdlinje, eller i Försvarsmakten. Människor som söker andningsterapeut arbetstillfällen i en avancerad inställning kanske vill gå en kandidatexamen. Vissa delar av studien att framtida luftvägarna terapeuter kan välja att ta omfatta matematik, mikrobiologi, patofysiologi, människans anatomi och fysiologi, fysik, farmakologi och kemi. Efter en examen, licensieringen och certifiering är också vanligen krävs.

Mycket tack vare den ständiga tillväxten av den äldre befolkningen, andningsterapeut jobb är i hög efterfrågan. Framsteg inom behandling av prematura barn och hjärt sjukdomar bidrar också till utvecklingen av detta område. Andra faktorer är förekomsten av rökning, och olika miljöfaktorer som kan orsaka eller förvärra sjukdomar i andningsorganen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.