Vilka är de högst betalda yrken i hela världen?

När du tittar på högst betalda yrkena i världen, bör det inte komma som en överraskning att de yrken som rankar högst är högkvalificerade yrkesgrupper som läkare, jurister och forskare. Den höga betala för dessa ståndpunkter speglar års utbildning och hårt arbete hos dessa individer, som kan gå i skolan i över 10 år efter examen gymnasiet för att få de nödvändiga kvalifikationerna.

De flesta förteckningar över de betalda högsta yrken världen över använder median inkomst som en mätare. En median är numret på exakt mitt i en spridning. I exemplen för de högst betalda yrkena i världen, till exempel en halv tandläkare i hela världen gör mindre än angiven medianinkomsten, och en halv göra mer. Medianerna tros vara en mer exakt bild av data än en genomsnittlig eller genomsnittet i det här fallet, på grund av extremvärden som kan göra miljoner dollar ett år: om en förteckning över de betalat högsta yrken i hela världen har utarbetats med hjälp av medelvärden, yrkesverksamma som mäklare och verkställande direktörer förmodligen rankas högre på listan, tack vare sällsynta individer som gör mycket, mycket mer än medianinkomsten för dessa ståndpunkter.

Den översta nio platser på listan över högst betalda yrkena är världsomfattande medicinska yrken, börjar med narkosläkare, som 2006 tjänade en median på $ 145. 600 amerikanska dollar (USD) per år. Längre ner i listan finns allmänna invärtesmedicinare, obstetriker /gynekologer, Käkkirurgiska kirurger, ortodontister, Prosthodondists, psykiatriker, kirurger och läkare. Den 10: e plats går till ledande befattningshavare, med en medianinkomst på $ 142. 000 amerikanska dollar (USD) årligen.

Nästa 10 högst betalda yrkena i världen är också kraftigt viktade med medicinsk personal, och inkluderar familj och allmänpraktiserande läkare ( $ 140. 400 US), flight besättning som lotsar, copilots, och flygtekniker ($ 138. 000 US), barnläkare och tandläkare, med medianvärden på mellan $ 125,000-136,000 USA varje år, och flygledare ($ 107. 000 US). Astronomer och chefsingenjörer ta nästa två kortplatser, med medianvärden pendlat runt $ 100. 000, och de följs noga av podiatrister, advokater och domare. Yrkesverksamma som är specialiserade på naturvetenskap som fysik och petroleum teknik, tillsammans med dataloger, fyll i listan med de 25 högst betalda yrkena i världen.

Andra listor av erlagd högsta yrken i världen kan varierar något, eftersom de använder olika metoder för uppgiftsinsamling. Som framgår dock kommer de flesta listor är starkt vägas med läkare, speciellt de som väljer utmanande specialiteter såsom ansikts rekonstruktiv kirurgi och anestesiologi. Personer intresserade av dessa yrken bör förbereda för många års utmanande skolgång innan de når median inkomster för dessa yrken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.