Vad betyder en försäkring säljare göra?

En försäkring säljare arbetar med människor och företag som behöver försäkring för att hjälpa dem att välja den bästa produkten. Dessa försäkringar yrkesverksamma arbetar vanligtvis med en specifik försäkringsbolag, som säljer det företagets produktlinje. En del kan arbeta för mäklare som hanterar försäkringar från flera olika företag, då de är vana med ett utbud av försäkringar som finns tillgängliga för sina kunder. Det är också möjligt att välja att fokusera på specialiserade försäkringsprodukter, som sjöförsäkringar, som tillhandahåller högt kvalificerade tjänster till kunder som behöver dessa produkter.

Många lekmän är inte särskilt bekant med försäkring. De förstår grundläggande begrepp och de kan ha en uppfattning om vilken typ av behov som en politik måste uppfylla, som när folk köper bilförsäkring och vill se till att uppfylla regeringens försäkringar krav. En försäkring säljare arbetar med kunder, talar om olika typer av försäkringar finns, lära sig mer om detaljerna i kundens situation, och rekommendationer som erbjuder olika typer av försäkringar och täckning.

I ett enkelt exempel på vad en försäkring säljare kan göra, när en kund kommer in söker hemförsäkring, kan en företrädare talar om olika strategier finns tillgängliga, och be kunden om värdet på huset , läge, kundens inkomst och så vidare. Företrädaren skulle kunna ge en grov uppskattning av bidrag till olika typer av politik, och göra täckning rekommendationer. Försäkringen säljare kan också tala om stuvat försäkring alternativ. Till exempel kan det vara möjligt att få en affär när man köper hemförsäkring och bilförsäkring på samma gång.

För att bli en försäkring försäljare, är det nödvändigt att ha en omfattande kunskap om försäkringar, tillsammans med god försäljning och kommunikativ förmåga. I vissa områden måste folk som säljer försäkringar har intyg från regeringen, och kan krävas för att uppfylla vissa utbildningar. I andra länder finns ingen särskild utbildning krävs, men försäkringsbolagen brukar föredra att anställa personer med erfarenhet av försäljning, och kan erbjuda kurser för nyanställda att bekanta sig med företagets produkter och filosofi.

Att arbeta i försäkring ger människor en möjlighet att arbeta med många olika typer av människor, och för att hantera olika situationer. Det hjälper att vara medkännande, flexibel och uppmärksam, förutom att ha bra folk färdigheter. Man vet aldrig vilken typ av klient ska komma genom dörren. Till exempel åtnjuter många människor inte processen med shopping för försäkringar, särskilt om det medföljer ett stort köp som ett hus som redan är stressande, och de kan uppskatta en uppmärksam försäkrings-säljare som befriar mycket av stress för transaktionen. Andra kan njuta av processen för jämförelse shopping och grillning en försäljare om alternativen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.