Vad är skillnaden mellan SAT och ACT?

SAT och ACT är både standardiserade tester som används av antagningen utskott för att utvärdera college sökande. Historiskt sett krävs högskolor ena eller det andra och tvingar studenter att ta båda om de ville gälla för en lång rad högskolor. Idag är många högskolor acceptera båda testerna, vilket gör att eleverna att välja vilka prov de vill använda. Det finns några betydande skillnader mellan SAT och ACT som bör övervägas noga av studenter som söker till högskolan.

Den grundläggande skillnaden är att ACT-tester kunskap, medan SAT är inriktad på kritiskt tänkande och logik. Studenter som klarar sig bra på kunskapsbaserade prov i klassrummet är bra kandidater till ACT, eftersom de kommer att ha bred kunskap för att hantera de typer av frågor som kommer upp på detta test. Elever som har goda kritiskt tänkande och förmågan till logiskt kan hitta SAT mer lätthanterligt.

Båda proven ungefär samtidigt, trots att lagen har fler frågor. Eleverna får också besluta om vilka betyg de vill skicka, vilket ger dem möjlighet att utesluta dåliga betyg. I fråga om SAT, är studenter straffas för gissa och få fel svar, medan ACT har ingen gissa straff.

SAT innehåller tre grundläggande delar: matte, verbalt och skriftligt. Den math avsnitt innehåller flera svar som måste fyllas i av användarna, i stället svarade med flervalsfrågor, och den kompetens som krävs början ut på algebra II. Den verbala delen är mycket tung på ordförråd och läsförståelse, medan de skriver avsnitt kräver studenterna att visa skriftliga färdigheter. Den totala poängsumman för alla tre avsnitten kan variera från 600-2400, där varje avsnitt är gjorde mellan 200-800.

På ACT har eleverna fyra sektioner: matte, engelska, läsning och vetenskap resonemang. Eleverna kan också avlägga en valfri uppsats om ett femte avsnitt. Uppsatsen är poängsättas separat, och inte alla skolor behöver det. Den vetenskapliga resonemang avsnitt är en av de viktigaste skillnaderna mellan ACT och SAT, medan den engelska sektionen fokuserar mycket på grammatik, snarare än ordförråd. Avläsningen förståelse avsnitt liknar den som finns på SAT, medan matematik innehåller trigonometri, kräver mer avancerade färdigheter än SAT. Betyg varierar mellan en och 36.

Studenter verkligen kan ta både försök, om de vill, eftersom Provförberedelser i grunden är liknande. Elever som inte är säker på vilket test de vill ta kanske vill överväga fri praktiken tester från både tester företag att få en uppfattning om hur bra de kommer göra. Dessa tester kan också ge studenterna en känsla för form och stil av testet för att se hur de gillar det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.