Vad är arbetsbeskrivningen av en sjuksköterska assistent?

En sjuksköterska assistent, som också kallas en undersköterska, är ansvarig för att ge direkt vård till patienter på sjukhus, vårdhem, och kliniker. Han eller hon kan hjälpa patienter när de behöver komma upp ur sängen eller transporteras till olika områden i sjukhus. De flesta sjukvårdsinrättningar som kräver att de vårdbiträden är certifierade.

En certifierad sjuksköterska assistent är ansvarig för en rad olika arbetsuppgifter inom sjukhus. Ändra bäcken, trycka patienter i rullstol, bädda sängar, utfodring patienter, grooming dem och andra allmänna uppgifter är bara ett urval av jobb arbetsuppgifter en certifierad vårdbiträdet kan åläggas att utföra. En sjuksköterska assistent kan även kontrollera patientens vitala tecken, inklusive blodtryck och temperatur.

För att bli en ammande assistent, måste en person ha en gymnasieexamen. Den blivande undersköterska måste sedan skriva in sig i en certifierad ammande assistent-programmet. Sådana program varar vanligen mellan sex till 12 veckor. Yrkesskolor och högskolor erbjuder vårdbiträdet program där eleverna ta kurser i näringslära, anatomi och fysiologi, infektionsbekämpning och grundläggande omvårdnad färdigheter. Vissa sjukvårdsinrättningar ge ännu vårdbiträden med gratis på arbetsplatsen utbildning som leder till certifiering.

En sjuksköterska assistent ska trivas med människor och ha god kommunikationsförmåga. Vårdbiträden måste vara medkännande människor som är skickliga på att trösta de sjuka. De arbetar i nära samarbete med sjuksköterskor (ssk), så de måste kunna ta riktning från andra läkare.

Sedan vårdbiträden ge ständig vård till patienter, har de ofta mer kontakt med patienter än annan medicinsk personal i anläggningen. Av detta skäl utgör de ofta äkta relationer med patienter. De kan observera det emotionella, mentala och fysiska tillståndet hos patienter så att de kan rapportera om alla variationer på sjuksköterskor och läkare.

vårdbiträdet jobb är krävande, eftersom de ofta krävs för att utföra en hel del fysiska uppgifter. De tillbringar större delen av sitt skift på fötterna, man går och står. Varje dag kan de behöva hjälpa patienter in eller ut ur sängen. Eftersom jobbet är fysiskt krävande, måste de lära sig det korrekta sättet att lyfta patienter. Inte öva riktigt lyft metoder kan leda till att vårdbiträdet att skada hans eller hennes rygg.

vårdbiträden arbetar ofta 40 timmar i veckan och tvingas arbeta nätter, helger och helgdagar. Några vårdbiträden kan krävas för att arbeta 10-till 12-timmars dagar. De som vill avancera i det medicinska området kan välja att få ytterligare utbildning för att bli en licensierad Närvårdare (LPN) eller en legitimerad sjuksköterska (RN).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.