I vilket land är det lättast att bli läkare?

Även om alla länder kräver slutförandet av medicinska skolan för att bli läkare, varaktighet och intensitet av dessa program varierar något mellan olika länder. Till exempel vissa länder, såsom USA och Kanada, kräver medicinsk studenterna att slutföra sina grundutbildning innan vårdlinje, kräver åtta eller fler år av utbildning. Å andra sidan, många andra länder behandla medicinska skolan som en grundutbildning, och bara kräver fem eller sex års skolgång.

Två av de kortaste läkarutbildningen program som erbjuds av Indien och Nepal. I båda länderna, för att bli läkare, studenter behöver bara fylla fyra och ett halvt år av en grundutbildning och ett års praktik. Trots att komma in i en medicinsk skola i Indien är ganska konkurrenskraftigt, gör varken Indien eller Nepal läkarstuderande genomgå rigorösa tester innan de blir en läkare.

Många afrikanska, asiatiska och sydamerikanska länder kräver fem eller sex år av högskola för att bli läkare, med olika krav på praktikplatser och /eller bostäder. Till exempel Kenya och Kina båda erbjuder ett femårigt program, men examen måste fylla i en årslång praktik innan de kan bli en läkare. Bolivias medicinska program är också fem år, men studenter måste också fylla 15 månaders praktik och en hemvist.

Medan vissa afrikanska, asiatiska och sydamerikanska länder erbjuder fem år vårdlinje program med få praktikplats eller bosättning krav, de flesta programmen är sex år och /eller kräver flera kombinerade års praktik och residens. Sydafrikas program är normalt sex år, men kan förkortas till fem år, dock skall utexaminerade även utföra två års praktik och ett års samhällstjänst. Likaså erbjuder Sri Lanka ett femårigt program, men utexaminerade måste göra ett års uppehållstillstånd utöver ett år eller två av utbildning utanför Sri Lanka. Sex års grundutbildning studie måste kompletteras för att bli läkare i Nigeria, Thailand, Japan och Nigeria.

Medical School program i Europa och Australien är ganska standardiserade: Läkarstuderande behovet av att komplettera sex år av högskola, plus en praktik, för att bli läkare. Undantaget är Tyskland, som kräver fullbordandet av ett femårigt program.

I allmänhet är de hårdaste länder där för att bli läkare är USA och Kanada. Båda dessa länder krävas av en grundexamen innan den studerande går in Medical School. Den grundexamen brukar slutföras inom fyra år och medicinsk skola i en annan fyra, men vissa medicinska skolor i USA erbjuder en snabbare sjuåriga programmet, som i huvudsak kombinerar den studerandes fjärde grundutbildning år med det första året av läkarutbildningen. Filippinerna erbjuder också en "4 4" för att bli en läkare, och Sydkorea nyligen bytt till ett liknande program från ett sex år grundutbildningen.

Det bör påpekas att de flesta länder gör det inte lätt för studenter att bli läkare i ett land och praktik i ett annat. Till exempel är Thailands sex år grundutbildningen endast tillgängligt för thailändska medborgare. Samtidigt kräver USA examen från utländska program för att studera i USA innan de kan bli läkare i detta land.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.