Hur väljer jag det bästa Allied Health Program?

Allied hälsa karriär omfattar många olika val av veterinär och kirurgiska tekniker för medicinska eller odontologiska assistenter till sjukgymnast, sjukgymnast assistenter eller terapeuter massage. För att välja rätt allierade hälsoprogrammet måste du först överväga dina intressen. Eftersom det finns över 100 allierade alternativ hälsa karriär, med skola från två till sju år, att bestämma din budget för skolan och hur mycket tid du kan avsätta för utbildning är också viktiga faktorer när beslut fattas om en allierad hälsoprogram.

Oavsett ge vård direkt eller indirekt närstående kvalificerad vårdpersonal arbetar sida vid sida annan sjukvårdspersonal. En del arbete inom en vård team medan andra arbeta självständigt. Över 60% av sjukvårdspersonal är allierade vårdpersonal.

Allied hälsa karriär delas upp i två huvudkategorier-terapeuter eller tekniker, och tekniker och assistenter. I en allierad hälsoprogram, kräver tekniker två år eller mindre för utbildning. Dessa sjukvårdspersonal, vanligtvis certifieras eller licensieras, hjälpa typiskt teknologer, terapeuter, läkare eller sjuksköterskor och kräva någon form av övervakning för att utföra uppgifter.

terapeuter och tekniker, å andra sidan, normalt kan arbeta självständigt så skulle kräva mer omfattande utbildning. Eftersom terapeuter och teknologer utvärdera, utveckla behandling planer, och i vissa fall diagnosticera, en ytterligare två till fem år av utbildning är ofta nödvändigt. Vissa terapeuter, som massageterapeut, behöver inte den extra års utbildning. Dessa yrkesmän också kräva antingen certifiering eller licensieringen.

Eftersom det finns en sådan mångfald i alla allierade hälsoprogram bör du forskning blivande skolor. De allierade hälsoprogram du valde bör tillhandahållas av en CCAHEP (kommissionen om ackreditering av Allied Education Program) ackrediterad skola. Men är inte obligatoriskt för vissa allierade hälsa karriärer, gå en ackrediterad skola garanterar att kvaliteten på utbildningen för och kvaliteten på lärare undervisning uppfyller de normer för vårdyrke. Ackreditering försäkrar också att institutionerna och de yrkesverksamma du kan arbeta med i framtiden som du är kvalificerad för den kaliber av arbete och normer. Ackrediterade allierade hälsoprogram också försäkra er att vara berättigade att sitta för certifiering eller licensiering prov som kan vara nödvändiga att praktisera i det valda yrket.

Den typiska platsen för en allierad hälsoprogram är en traditionell college inställning. Många erbjuder ekonomiskt stöd. Men det är online program som finns tillgängliga, men bara ett fåtal är CCAHEP ackrediterade. Det finns även vissa yrken, såsom massage terapi, där det är oklokt att delta i en online-skolan, som praktisk praxis är avgörande för din framgång. Det är en bra idé att göra omfattande forskning och väga alternativ noga innan man beslutar om den bästa allierade hälsoprogram som uppfyller dina karriärval.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.