Hur väljer jag de bästa IT-projektledare Job?

bästa informationsteknik (IT) projektledare arbete har utmaningar, möjligheter till framgång och en mängd olika typer av projekt. IT-projektledare jobb har vuxit explosionsartat de senaste åren och förväntas fortsätta att växa som teknikens införande skulle öka. Den primära rollen som IT-projektledare jobb oftast kan delas in i tre områden: att definiera projektets omfattning och lösning, implementering och dokumentation.

kvalifikationer som krävs för att bli en IT-projektledare variera, men normalt bland annat post- gymnasieutbildning i affärer eller datateknik, fem till åtta års branscherfarenhet, och projektledning certifiering. Det finns ett stort antal intyg program i projektledning tillgänglig från högskolor och universitet. Den branschstandard certifikat är Project Management Professional ® (PMP ®), tillgänglig från Project Management Institute ®.

Ett IT-projektledare jobb typiskt lämpad för någon som tycker om en utmaning, är bra med teknik och har över genomsnittet förmåga till problemlösning. Förmågan att arbeta med ett brett spektrum av människor och möta tidsramar är viktigt i denna roll. Den som inte gillar konfrontation eller som arbetar under tryck kommer att finna denna typ av arbete vara frustrerande. Social kompetens är viktiga, men teknisk kompetens och ledarskap är avgörande för framgång i alla IT-projektledare jobb.

Det bästa IT-projektledare jobb är ett där din ledarskap, teknisk och administrativ skicklighet är obligatoriska. Denna typ av arbete som brukar vara mest njutbar när det är utmanande, med komplicerade problem att lösa, begränsade resurser, och påtryckningar från högsta ledningen. Det finns en fin linje mellan utmanande och omöjlig, och det kan vara viktigt för projektledningen att känna till skillnaden och kunna definiera när den linjen har överskridits.

möjligheter till framgång kan nämnas förmågan att avgöra riktmärken och leveransdatum, på grundval av projektens specifikationer. En klart definierad ledning process och en fast förståelse av ägarna processhantering av projektledning metodik är vanligen viktiga aspekter av ett framgångsrikt projekt. I vissa organisationer har detta saknas, vilket skapar ett utmanande projekt med en minskad möjlighet till framgång.

IT-projektledare jobb som omfattar en rad aktiviteter normalt kommer att göra dig att utveckla och underhålla ett bredare spektrum av expertområden. Till exempel ett projekt förbättra effektiviteten i en process använder olika färdigheter än genomförandet av en programmodul. Båda projekten är nödvändiga, men de varierande uppgifter som kan hjälpa till att hålla jobbet intressant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.