Hur startar jag en karriär inom Network Administration?

De med en informationsteknik (IT) intresse ofta försöker vidga sina vyer i nätverksadministration. Kompetent IT-arbete är en viktig del av det dagliga livet och kommunikationer som gör nätverksadministration en central roll i informationssamhället. För att komma igång i ett nätverk förvaltning karriär, kandidater behöver normalt att känna till programvara och system programmering, har en gedigen bakgrund inom matematik eller annan vetenskap-relaterade fält och ibland behöva fylla i vissa certifieringsprogram. Med rätt utbildning, en karriär inom detta område kan ge kontinuerlig sysselsättning.

En karriär i nätverk förvaltning kräver en viss kunskapsnivå för programvara och system för programmering. En nätverksadministratör är ansvarig för tillsynen datornätverk och säkerställa att systemet fungerar smidigt. Den nätets storlek varierar, men alla nät består av en grupp datorer som kommunicerar att dela filer och annan information.

Framgång som en nätverksadministratör är vanligtvis beroende av nivån av utbildning som administratör får. En stark bakgrund i matematik eller datavetenskap, förutom erfarenhet av att arbeta med datorer, är starkt föreslås för att inleda en karriär inom nätverksadministration. En kandidatexamen i datavetenskap eller matematik är definitivt inte ett krav för att bli en administratör, men framsteg kan vara svårt utan en fyra-årig examen.

Många börjar sin karriär som nätverksadministratörer genom att fylla dataprogram certifiering och ofta få arbete i positioner intrade nivå som IT-stöd specialister. Starta som ett IT-stöd specialist ger den utbildning som krävs för att bekanta sig med nätverk system och problemlösning. För att bli en nätverksadministratör kommer ett behov av att känna till operativsystem, till exempel Novell, Unix och Microsoft. Datorteknik ständigt förändras, så utbildning och certifieringar i allmänhet måste uppgraderas ofta för att hålla sig à jour med den senaste datatekniken.

De som lyckas nätverksadministration tenderar att ha god organisationsförmåga och problemlösningsförmåga . Dessa färdigheter är nödvändiga för att skapa ett nätverk, samt diagnostisera och lösa systemfel. Det är också bra om förvaltaren är förmågan att kommunicera effektivt komplexa IT-koncept för dem med liten teknisk kunskap.

För att få anställning som en nätverksadministratör, det första steget bör vara att få relevant utbildning . När en akademisk examen eller intyg har erhållits, kan en finna ett arbete som nätverksadministratör i en mängd olika butiker, till exempel små företag, stora företag, sjukhus, universitet och statliga organisationer. Många företag förlitar sig på ett starkt nätverk för att utföra dagliga verksamheten, vilket gör behovet av behöriga administratörer utbredd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.