Hur kommer jag igång i ett barnpsykologi karriär?

barnpsykologer tillhandahålla rådgivning till ungdomar med känslomässiga, beteende-och familjefrågor. De är medkännande, kunniga yrkesmän som använder en mängd olika beteende modifiering och tekniker undervisning för att hjälpa barnen hitta lösningar på sina problem. En individ som vill komma igång i ett barnpsykologi karriär kan utveckla viktiga relationer och kommunikation, bedriva en avancerad examen i den specialitet, och skaffa sig praktisk erfarenhet från etablerade experter inom detta område. Licensiering och certifiering varierar, men en ny arbetstagare som normalt krävs för att slutföra en skriftlig tentamen och ett visst antal övervakade timmar för att börja en karriär barnpsykologi.

Innan att göra karriär barnpsykologi, kan en person börja att odla personliga egenskaper och färdigheter som hjälper honom eller henne kontakt med ungdomar. Barnpsykologer är vanligtvis mycket insiktsfulla, välvillig yrkesmän som kan känna empati och hjälpa människor att identifiera sina problem. Rådgivning barn och ungdomar kan vara väldigt olika än att arbeta med vuxna, att utveckla individer upplever världen och reagera på situationer annorlunda än äldre patienter. En lyckad barnpsykolog kan relatera till yngre människor och effektivt kommunicera på deras nivå.

För att påbörja en karriär barnpsykologi, måste en person erhålla typiskt en master-eller doktorsexamen inom området från ett ackrediterat universitet. De flesta elever driva första fyraåriga kandidatexamen program i allmänhet psykologi att lära sig grunderna i klinisk praxis. Studenter tar ofta flera historia, teknik, och statistik kurser för att få en bred förståelse för psykologi. Vissa studenter får nybörjar arbeten vid anläggningar drog rehabilitering, mental hälsa centrum eller halvvägs hus för att få erfarenhet av att arbeta med fler problemungdomar.

masterprogram i barnpsykologi brukar ta cirka två år att genomföra, och doktorandprogram kan vara ett ytterligare två till tre år. I avancerade utbildningsprogram, studenter få detaljerad klassrumsundervisning på principerna om klinisk barnpsykologi. Många skolor hjälpa elever att få praktik på lokal mentalvårdsbyråerna eller rehabiliteringscenter så att de kan skaffa sig praktisk erfarenhet. Vid färdigställandet av utbildningsprogram, studenter kan normalt får avlönade befattningar vid olika institutioner och privata lösningar.

På de flesta platser, nya psykologer som arbetar för cirka ett till två år samtidigt som övervakas av erfarna kliniska eller rådgivning proffs. De tillåts ofta att ta på och hantera sina egna ärenden, men deras arbete övervakas noga och utvärderas. En psykolog som visar kompetens för jobbet och avslutar den övervakande period kan ta en examen för att ha tillstånd av hans eller hennes stat eller land. När ett tillstånd har förvärvat, en person som kan njuta av en självständig karriär barnpsykologi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.