Hur kommer jag igång i arkitekturfotografi?

arkitekturfotografi är en specialitet område som har utvecklats för att tillgodose ett behov av detaljerade fotografier av byggnader, broar och andra arkitektoniska detaljer. Denna typ av arbete som normalt utförs av professionella fotografer och är en bra utgångspunkt för den som ny till fotografering. Det finns fyra steg för att komma igång i arkitekturfotografi: köp din fotoutrustning, skapa en portfölj av arkitekturfotografi, få dina bilder publicerade och hitta kunder som behöver arkitektoniska bilder.

arkitekturfotografi kräver specialutrustning. Förutom en högkvalitativ digital kamera, behöver du ett teleobjektiv, bärbar belysning och ett stativ. Undersök köpa två eller tre olika teleobjektiv, eftersom detta kommer att låta dig en högre grad av handlingsfrihet i dina fotografier.

Köp och installera en hög kvalitet, professionell bildredigerinsprogram. Ta dig tid att lära sig använda alla funktioner i programvaran. Denna typ av fotografi kräver ofta detaljerade närbilder och utvidgat bilder. Låg kvalitet programvaran kommer inte att kunna ge den detaljnivå som krävs. En skicklig fotograf kan skapa utmärkta arkitekturfotografi någonstans i världen. Det är inte nödvändigt att vara i en exotisk plats.

Skapa din egen portfölj under en period av tre till sex månader. Börja med stora bakgrunden bilder av kända byggnader eller landmärken. Arbetet med att skapa rätt inramning, belysning och fokus. Med tiden återkomma till samma platser för att komma närmare bilder av speciella detaljer. Omformuleras samma byggnad genom att ta bilden på en annan vinkel eller tid på dygnet.

När du har utvecklat en serie av bilder, granska dem med kritiska ögon. Den viktigaste färdigheter i fotografering är hänsynslös redigering. Ta bort allt annat än perfekta fotografier från din portfölj. Kom ihåg att nyckeln bild som du vill lämna kunden är kvalitet och inte kvantitet. Fem fantastiska bilder är mycket bättre än 20 skott från bra till utmärkt.

Skicka dina bästa bilder till en arkitektonisk tidskrift, webbplats eller nyhetsbrev för användning. Överväg att samarbeta med en frilansande författare för att skapa ett färdigt verk med bilder. Skapa en webbplats och publicera dina bästa bilder på den. Lägg till webbadress till ditt visitkort, så att potentiella kunder kan se ditt arbete.

Skicka en kortfattad broschyr om dina tjänster, kvalifikationer och webbsida för arkitektfirmor i din lokala stad. Många av dessa företag måste ge exempel på olika arkitektoniska effekter för potentiella kunder. De hyr också fotografer att skapa en portfölj av arbete som företaget har gjort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.