Hur blir jag ett tal språk patologen?

Det finns tre steg som krävs för att bli ett tal språk patolog: färdigställandet av en examen, som uppfyller licensvillkor och en klinisk praktik osv. Ett tal språk patolog är en hälso-yrkesman som tillhandahåller hjälp med tal och tal frågor. De frågor med tal kan vara ett resultat av en missbildning, skada eller utvecklingsförsening.

Det finns två större arbetsområden för patologer tal språk: individuell talterapi och forskning. Talterapi ges till människor som har lidit en fysisk skada som stör förmågan att producera tal eller barn som har en störning i samband med tal. Vanliga talstörningar omfatta stamning eller läspande.

läkare, socialarbetare eller lärare vanligen hänvisar patienter till patologen. Som en del av de enskilda talterapi, finns det en serie diagnostiska test som används för att bestämma svårighetsgrad och vilken typ av svårigheter. En personlig terapi Programmet är utvecklat för att hantera dessa frågor.

För att bli ett tal språk patolog som specialiserat sig på forskning, en Ph. D. krävs. Denna typ av patologen arbetar ofta vid ett universitet, forskar på tal och hur hjärnan fungerar för att bearbeta och skapa tal. Allt fler tal språk patologer som arbetar med teknik företag att bygga eller förbättra alternativa kommunikationsverktyg, såsom röst syntar eller prata tangentbord.

Den som vill bli ett tal språk patolog måste vara beredda på minst åtta års eftergymnasial utbildning och långa timmar. De allra flesta av detta arbete innebär interaktion med människor, varav många är frustrerade över sina svårigheter att kommunicera. Denna typ av arbete är mest roligt för människor som är utåtriktad, patient och njuta av en utmaning.

En magisterexamen i tal språk patologi är den lägsta utbildningsnivå som krävs för att bli ett tal språk patolog. Denna typ av program är allmänt tillgänglig från universiteten med en läkarutbildning. Behörighet innefattar höga betyg i en kandidatexamen, en vetenskap eller medicinsk bakgrund och erfarenhet i en hälso-och sjukvården inställning.

licensiering är lite annorlunda i varje stat, men nästan alla kräver tillstånd eller registrering att bli ett tal språk patolog. Tillståndet beviljas utifrån en kombination av pedagogiska meriter, arbetslivserfarenhet, rekommendationsbrev och ett framgångsrikt slutförande av ett licensavtal undersökning.

Både examen och licenskrav innehålla en övervakad klinisk erfarenhet. Standarden kliniken timmar varierar från 300 till 400 för examen och nio till tio månader yrkeserfarenhet efter examen för att bli licensierad. All erfarenhet skall erhållas under tillsyn av en licensierad tal språk patolog.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.