Hur blir jag en regional marknadschef?

Det finns flera olika sätt att bli en regional marknadsföringschef, beroende på industrin och färdigheter som i kandidatländerna. En regional marknadschef är normalt ansvarar för att skapa och genomföra en marknadsföringsstrategi inom ett geografiskt område. Dessa positioner finns i de flesta stora organisationer för att uppmuntra försäljning av produkter och tjänster. Beroende på branschen och företaget, kan regionen vara en del av en stat eller ett helt avsnitt av ett land.

Det första kriteriet för att bli en regional marknadschef oftast är att få eftergymnasial utbildning i marknadsföring. Denna typ av program är vanligtvis tillgängliga från en rad olika community college eller universitet. Företagsekonomi, marknadsföring, förvaltning och relaterade program erbjuder oftast kurser i marknadsföring och reklam. Förutom grundutbildningsprogram, de flesta skolor har också forskarutbildning certifikat i marknadsföring som kan slutföras på deltid.

Arbetslivserfarenhet krävs för att bli en regional marknadschef kan organiseras i två kategorier: marknadsföringskampanj utveckling och förvaltning. En marknadsföringskampanj är ett komplext projekt som kräver betydande samordning och insatser för att genomföra. Syftet med en marknadsföringskampanj är typiskt att främja försäljning av en viss produkt eller tjänst inom regionen. En kombination av kreativitet, klient förståelse och brand management kan vara mycket viktigt i denna roll.

marknadsföring vanligtvis uppnås genom en rad progressiva positioner i en försäljning eller marknadsavdelningen. Att arbeta med andra kampanjer kan vara det bästa sättet att utveckla de färdigheter som krävs för att organisera din egen kampanj. Som med alla affärsfunktioner, observera någon annan är ett bra sätt att lära och undvika att göra misstag. Var uppmärksam på både de positiva och de negativa, så att du inte behöver göra samma misstag.

Erfarenhet av ledarskap vanligtvis erhålls genom en övervakande roll i marknadsföringen eller försäljningen. Ytterligare möjligheter finns i projektledning. Många företag kommer att tillåta en anställd att förvalta ett litet projekt att bedöma hans eller hennes ledning potential. Ta dig tid att noggrant överväga de alternativ som finns för dig, och be om ett projekt där du har kompetens att bli framgångsrika. Arbeta med så många olika människor som möjligt och se till att leverera projektet i tid och enligt budget om du vill bli en regional marknadschef.

De möjligheter karriär när du blir en regional marknadsföring chef omfatta ledande befattningshavare, styrelseledamot, eller till och med vice ordförande. Var beredd på långa arbetsdagar, resor, och ökad efterfrågan på din tid i denna roll. Den ersättning när du blir en regional marknadschef är vanligtvis ganska hög, men så är kraven. Det kan vara viktigt att du har en plan för att hantera ditt liv så att du kan bli framgångsrik i denna roll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.