Hur blir jag en Medical Insurance Specialist?

Det finns fyra element, som krävs för att bli en sjukförsäkring specialist: eftergymnasial utbildning, praktik, datakunskap, och social kompetens. En sjukförsäkring specialist arbetar med både datorer och människor på daglig basis och kan hitta arbetstillfällen på sjukhus, klinik, hälsovård organ eller läkarens kontor. De primära uppgifterna för en medicinsk information specialist kan delas in i två områden: patient interaktion och databehandling. I denna roll hjälper specialisten patienter att förstå medicinska räkningar och avgöra hur mycket försäkringsbolaget betalar och det utestående beloppet. Denna del av arbetet kräver en hel del kommunikation och interaktion med patienter och deras familjer.

Databehandling är skyldig att lämna utbetalning till försäkringsbolag. Förstå faktureringen, förfarande kodning och medicinsk terminologi är nödvändig. Denna aspekt av tjänsten kräver tillförlitliga, konsekventa och datakunskap. Tekniska datorkunskaper måste upprätthållas över tiden, de tekniska förändringarna.

Första steget för att bli en sjukförsäkring specialist är att slutföra en eftergymnasial utbildning program. Dessa program är vanligtvis åtta månader långa och är tillgängliga från ett brett spektrum av samhället och högskolor karriär. Sökande till detta program ska ha minst 40 ord per minut skrivhastighet och vara berättigade till college antagning.

arbetslivserfarenhet som krävs för att bli en sjukförsäkring specialist är en kombination av kundtjänster och databehandling. Dessa färdigheter kan erhållas från ett stort antal deltids-och heltidsanställningar. Receptionist, inmatning kontorist och kunder positioner service tillhandahålla alla relevanta erfarenheter.

Ungefär hälften av de arbeten som utförts inom en sjukförsäkring specialkompetens databehandling närstående. De klasser som krävs för att bli en sjukförsäkring specialist innefattar minst två datakurser bearbetning. Maskinskrivning fart och exakthet är båda mycket viktiga i denna roll. Invest den tid som krävs för att hålla din dator kompetens på högsta möjliga nivå.

kompetens som inkluderar empati, kommunikation, konflikthantering och problemlösning är alla nödvändiga för att bli en sjukförsäkring specialist. Människor som har störst tillfredsställelse i arbetet i denna roll är detalj orienterade, tycker om att arbeta självständigt och är bra kommunikatörer. Den förväntade sysselsättningstillväxten för detta område är mycket stark för de kommande fem till sju år. Detta grundar sig på den växande förskjutning mot datasystem hålla både medicinska kontor och försäkringsbolag. Kurserna som krävs för detta program kan överföras till andra utbildningar som krävs för relaterade yrken, t. ex. hälso-information teknolog.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.