Hur blir jag en Human Resources samordnare?

Många som vill starta sin karriär i mänskliga resurser blivit en personal samordnare. Den primära roller mänskliga resurser (HR) samordnaren är att hantera flödet av viktiga dokument och se till att rätt Processen följs. Personalavdelningen är ansvarig för alla processer som anställning, avskedande, rekrytering, underhålla löneuppgifter och andra tjänster.

Det finns ett stort antal dokument som rör varje människas resurser process. Till exempel, när en ny position är tillgänglig, arbetsbeskrivning skall fattas, ställning detaljer postat, och fortsätter in. Mänskliga resurser personal måste då registrera processen följas för varje ansökan för att visa det inte fanns någon diskriminerande eller partiskt.

Det viktigaste steget för den som vill bli en personal samordnaren skall få utbildning på den officiella mänskliga resurser informationssystem, företagets policy, och sekretessbestämmelser. De flesta mänskliga resurserna personal underteckna ett sekretessavtal vid anställning för att uppfylla kraven av positionen. Denna utbildning är unik för varje företag och måste uppdateras system eller politiken förändras.

Stöd till avdelning arbetsledare och chefer utgör en stor del av det arbete som utförts i en personal kontor. För att kunna ge detta stöd, de flesta företag kräver eftergymnasial utbildning i mänskliga resurser. Detta program kan antingen vara ett college diplom eller en högskoleexamen. I vissa stater finns det en professionell certifiering i mänskliga resurser som kan genomföras på deltid, öka sysselsättningen inom detta område.

När du har blivit en personal samordnare, i fokus för ditt arbete för att stödja uppdraget för den avdelning, som är att hjälpa personal och anställda. Mänskliga resurser är nära relaterade till löner, och tidsfristerna är mycket viktiga inom denna sektor. De mänskliga resurserna samordnaren är oftast en del av ett team med tillhörande central administrativ personal, såsom finansanalytiker, tjänstemän lönekostnader, och revisorer. Förmågan att upprätthålla en hög grad av sekretess, samtidigt som samverkar i ett team, är avgörande i denna roll.

De flesta som blir en personal samordnare planerar att öka sina karriärmöjligheter genom att fylla i ett postgymnasial utbildning, vidareutbildning, och gå med en professionell personal förening. Andra människor väljer att flytta bort från de mänskliga resurserna och i allmän förvaltning, på grund av den ökade antal möjligheter. De karriärmöjligheter ingår såväl mänskliga resurser chef, tjänsteman eller generalist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.