Hur blir jag en Clinical Laboratory Tekniker?

Kliniska laboratorietekniker, även kallad medicinsk tekniker eller kliniska forskare laboratorium, studera och analysera kroppens celler och vätskor med hjälp av laboratorieutrustning, mikroskop, kemikalier och datorer. Dessa tekniker spelar en viktig roll i upptäckt, diagnos och behandling av sjukdomar. För att bli en klinisk laboratorietekniker, en kandidatexamen krävs i de flesta fall, med inriktning på ett av biovetenskap. En studerande som strävar efter att bli ett kliniskt laboratorium tekniker kan få vissa jobb med ett certifikat eller intresseföretagets grad, dock.

En majoritet av kliniskt laboratorium tekniker arbetar på sjukhus, men de kan också vara anställd av medicinska grupper, forskningslaboratorier, privata metoder, läkemedelsföretag och universitet. Eftersom användningen av datateknik har ökat, arbetet med kliniska lab tekniker har blivit mer analytiska och mindre praktisk. Mängden ansvar tekniker ta, nivå av domen som krävs och komplexa ingrepp kommer huvudsakligen att bero på hur mycket erfarenhet och utbildning teknikern har. En person som vill bli ett kliniskt laboratorium tekniker kan arbeta i flera områden i ett labb, eller bara specialisera sig på en.

En nybörjar kliniska laboratorietekniker krävs i allmänhet att ha en kandidatexamen, med inriktning på medicinsk teknik eller en av de andra biovetenskap. Det är dock möjligt att berättiga till vissa jobb som klinisk laboratorietekniker med en kombination av på jobbet och specialiserad utbildning och utbildning. I USA kräver Clinical Laboratory Improvement Act tekniker som utför komplicerade förfaranden för att ha ett associera-examen.

Ett antal sjukhus och universitet erbjuder program inom medicinsk teknik för en student som vill bli en klinisk laboratorietekniker. Grundexamen program kräver ofta de som vill bli kliniska lab Techs att ta klasser i mikrobiologi, kemi, biovetenskap, statistik och matematik. Studenter är också sannolikt kommer att behövas för att slutföra kursen arbeta i specialiserade ämnen avsedda för de färdigheter och kunskaper som används i kliniska laboratoriet. Dessa utbildningar kan också erbjuda kurser i företag, förvaltning, och särskilda datortillämpningar.

Många kliniska tekniker kommer också att fortsätta specialiserad utbildning eller forskarutbildning för att främja sina karriärer i mikrobiologi och klinisk kemi. I USA, cirka 470 program som godkänts för medicinsk och klinisk laboratorietekniker är fullt godkända av Statens ackrediterande byrån för Clinical Laboratory Sciences (NAACLS). Kommissionen för Ackreditering av Allied Health Education Program och ackreditering presidium Hälsa Utbildning Skolor är också ackrediterade att erbjuda program för klinisk laboratorietekniker i USA. Pedagogiska kraven varierar i andra länder.

Inte varje stat eller region kräver laboratoriepersonal som skall registreras eller licensieras. För ett kliniskt laboratorium tekniker som skall licensieras, han eller hon vanligtvis måste passera en examen och har en kandidatexamen, men kraven varierar beroende på laboratorium specialitet och regionala bestämmelser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.