Vilka olika typer av jobb Event Planner?

Event planner jobb är olika i fråga om vilka typer av individer eller företag service, och mer specifikt, vilka typer av händelser eller platser som kräver planering. Vissa evenemangsplanerare vilja hjälpa familjer organisera födelsedag, jubileum eller bröllop. Dessa typer av uppdrag kräver normalt någon som är en utanför, frilansande konsult. Vissa händelser planerare jobb, till exempel inne i ett bolag, kan heltid. I detta fall är syftet med den händelse planerare främjande av företaget genom evenemang såsom informations seminarier eller mässor med anknytning till företagets produkter och /eller tjänster.

Vissa händelse planerare arbeten kretsar kring större händelser som bara kan inträffa en gång per år eller en gång i flera år. Tjänster som mat varuautomater, transport och säkerhet måste ordnas för platser som The Super Bowl, OS, och presidentval invigningar, för att bara nämna några. Oavsett vilken räckvidd en händelse, som deltagit som händelse planerare måste kunna ordna och jonglera varje detalj för att se till att varje aspekt av händelsen rör sig längs smidigt. Ibland något går snett under en händelse. Planeraren måste vara redo att rätta till situationen genom en förnyad utvärdering och omorganisera, och utnyttja extern hjälp vid behov.

En händelse planner är ansvarig för alla aspekter av händelsen. Han eller hon kan ordna talare, se till att gå att anmäla sig till evenemanget, organisera och schemalägga möten och seminarier, och se till att alla inbjudna gäster få sina behov tillgodosedda. Det huvudsakliga målet för en planerare är att se till händelsen är lämplig för den grupp eller företag han eller hon arbetar för och att det är en framgång för detta bolag.

Om en händelse planerare är anställd för att anordna ett evenemang för människor inom en viss bransch kan träffas och samverkar, exempelvis, kan planeraren överväga om detta bäst uppnås genom en rad föreläsningar och seminarier, interaktiva diskussion paneler, eller en mässa. Olika format sannolikt är effektivare för olika yrkesgrupper. En föreläsningsserie kanske inte det bästa valet av händelsen för interaktiv teknik yrkesverksamma, och därmed inte uppfyller de mål som fastställts av arbetsgivaren. Medicinsk personal, å andra sidan, kan vara mer vana vid föreläsningen lärande format.

Det finns inga utbildningskrav för att arbeta i jobb händelse planerare, många planerare åtminstone ha en kandidatexamen i marknadsföring, affärsutveckling , turism administration, eller gästfrihet. Studera i dessa områden bidrar till att de studerande förstår innebörden av planeringen och har kompetens att planera och organisera många olika typer av evenemang. Det förbereder också kandidater för att hantera de problem som kan uppstå vid planering av händelser, eller som de genomsyra.

betalar för jobb händelse planerare kan variera en hel del. Förutom företag, de som väljer att inte gå den frilansande vägen kan hitta jobb händelse planerare med konvent, hotell och resorts, kryssningslinjer och kasinon. Annan händelse planering arbetstillfällen kan hittas med ideella organisationer, eller vid ett evenemang planerar företaget självt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.