Vilka olika typer av VVS sysselsättning?

Många kunniga personer är inblandade i konstruktion, försäljning, installation och reparation av värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC) enheter. VVS-arbetare är nödvändigt för att skapa bekväma, temperatur-kontrollerad atmosfär i privata bostäder och kontor, skolor, sjukhus, lagerlokaler och andra stora strukturer där människor lever och verkar. Människor som är intresserade av VVS-arbete kan göra karriär som ingenjörer, tillverkarna, tekniker eller säljare. Beroende på vilken typ av VVS-arbete, är enskilda personer vanligen krävs för att utöva någon form av högre utbildning och fullfölja formell utbildning.

forsknings-och utvecklingsavdelningar inom VVS fabriker anställa duktiga ingenjörer för att skapa, testa och bygga nya enheter. Ingenjörer använda sina fördjupade kunskaper i matematik och fysik för att utforma system som är effektiva, kostnadseffektiva, miljövänliga och enkla att använda och underhålla. De anställer ofta datorstödd redaktionella programvara och diverse andra program för att hjälpa dem att utforma ritningar och utföra hypotetiska tester på enheter. Många ingenjörer arbetar med ett team av montörer att bygga och testa prototyper. För att få VVS anställning som ingenjör, är en individ vanligtvis krävs för att erhålla en kandidatexamen eller högre i maskinteknik och fullständig formell, på praktik från etablerade proffs.

Montörer och hantverkare tillverkar komponenten delar av VVS-system. Arbetstagare använda flera hand, makt och datorstyrda verktyg för att skära, böja, svetsa och forma bitar. Specialty arbetstagare manipulera ofta robotiserade utrustning för att montera färdiga produkter. Vissa system är dock levereras till butiker eller slutanvändare endast delvis sammansatta; bitarna kommer i lådor med särskilda instruktioner om hur man konstruerar enheter. Montörer och hantverkare kan få HVAC sysselsättning genom erhållandet av certifiering av ackrediterade yrkesskolor eller deltar i formell lärlingsutbildning.

När en bostad eller företag ägaren vill köpa en ny HVAC system han eller hon vanligen vänder kunniga säljare på distribution växter, VVS-affärer, eller specialbutiker hårdvara. Försäljare och kvinnor får detaljerade instruktioner från lärare på olika typer av VVS-system och de bästa alternativen för olika anläggningar. Vissa säljare och konsulter besök kunders hem eller företag för att hjälpa dem att avgöra vilken typ av system att köpa och hur mycket det kommer att kosta.

Många duktiga gesäller hitta VVS-arbete som tekniker, som ansvarar för installation, underhåll och reparation system. Proffs följa ritningar och instruktioner för att säkerställa att nya system har installerats korrekt och säkert sätt. De har ofta detaljerad kunskap om hur man felsöker felaktiga motorer, mätare och tryck pumpar. VVS-tekniker vanligtvis krävs för att slutföra yrkesutbildning och långa lärlingsplatser att bemästra den svåra handeln. Dessutom har många stater och länder kräver nya tekniker att passera omfattande certifikatsprov innan du arbetar självständigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.