Vilka olika typer av Socialarbetare jobb?

En socialarbetare hjälper människor att övervinna svåra liv omständigheter, t. ex. utvecklingsstörning, drogmissbruk problem, hemlöshet, konkurs eller våld i hemmet. Det finns många olika typer av socialarbetare arbetstillfällen, som experter brukar specialiserar sig på barn och familj, psykisk hälsa behandling, narkotikamissbruk rådgivning, eller folkhälsan. Andra socialarbetare jobb kan innebära administrativt arbete, forskning och politik. Socialarbetare i alla inställningar är normalt medkännande, god lyssnare och informatörer, och kunskap om lagar och etik.

Familj tjänster socialarbetare ger råd och resurser till människor som kämpar för att upprätthålla sunda relationer. De kan hjälpa ensamstående föräldrar att hitta ekonomiskt stöd, inleda ett äktenskap eller familjerådgivning, eller avgöra behovet av skydd för misshandlade barn eller makar. Många socialarbetare specialiserade på att hjälpa barn analys av de sociala, beteende-och skolproblem. De flesta barn och familj socialarbetare arbetstillfällen finns inom statliga myndigheter, även om vissa professionella arbete för privat rådgivning praxis, skolor eller ideella grupper.

Professionals som har psykiska eller drogmissbruk socialt arbete arbetstagaren hjälpa människor komma till rätta med deras villkor och verka för positiva lösningar. En psykisk hälsa arbetstagare kommunicerar oftast med läkare, vårdgivare, och psykologer för att få en omfattande förståelse av en person med en utvecklingsstörning. Han eller hon kan hjälpa en sådan person hitta lämpligt boende, sysselsättning, eller ekonomiska resurser. Drogmissbruk socialarbetare råd individer som vill frigöra sig från sitt beroende och leva ett normalt liv. De förklarar pågående vårdalternativ och hjälpa människor att skapa hälsosamma liv planer.

En socialarbetare kan också specialisera sig på folkhälsa, medvetenhet, eller uppsökande program. Han eller hon kan patienter råd om deras möjligheter att få försäkring eller medicinsk hjälp, eller ordna besök uppföljning läkare och hemsjukvård. Många yrkesverksamma forskning och organisera samhället informationskampanjer för att informera om vissa folkhälsoproblem och vad de kan göra om de påverkas av dem. Socialarbetare fungerar ofta som politisk rådgivare och företrädare för samhället när nya offentliga åtgärder krävs.

En kandidatexamen eller högre i socialt arbete, psykologi eller sociologi är nödvändigt att få socialarbetare arbetstillfällen i de flesta miljöer. En ny kurator kan behövas för att använda upp till två år som praktikant under tillsyn av annan professionell så att han eller hon kan få stor kännedom om jobbet. Efter avslutad praktik, blir en individuell rätt att erhålla socialarbetare certifiering i hans eller hennes tillstånd eller land och börja arbeta självständigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.