Vilka är kraven för att bli en farmaceut?

För att bli en farmaceut måste en person att uppgradera med en doktor i farmaci examen från ett ackrediterat college av apotek. Hon måste också slutföra en praktikplats genom att arbeta med en licensierad farmaceut. När hon passerar statsexamen kallad den nordamerikanska Apotekare licensieringen Examination (NAPLEX), kan hon få då en farmaceut licens.

De flesta blivande apotekare har en kandidatexamen eller har minst tre års college innan de ansöker till ett apotek program. Apotek skolor är ackrediterade av det amerikanska rådet för farmaceutisk utbildning. Majoriteten av apotek högskolor kräver att studenter som söker skall ha genomgått två år före apotek college kurser. Andra krav för att ange ett program omfatta förbi Apoteket College Antagningsnämnd test (PCAT), en ifylld ansökningsblankett och en intervju genomförts av apoteket skolan.

En doktor i farmaci grad är en fyra-årig yrkesexamen som tillåter studenter att bli apotekare efter att ha fått en licens. Denna fyra år examen förutom två år i förskola apotek kurser. Efter att ha tagit den yrkesexamen, kan en farmaceut fortsätta att göra karriär inom den farmaceutiska vetenskaper, farmaceutisk omsorg, och farmaceutiska hälsopolitik och förvaltning.

Apotekare tjäna höga löner men ofta måste arbeta på nätter, helger och helgdagar. De förmedla receptbelagda läkemedel till patienter och patienter råd om dosering, biverkningar och mål för läkemedel som distribueras. En farmaceut fungerar oftast i ett detaljhandeln inställning, sjukhus, vårdhem, mentalsjukhus, eller klinik. Många apotekare prata med patienterna om olika hälsofrågor inklusive motion, kost och stresshantering. De kan till och heltäckande försäkringsskydd former för patienter som en del av farmaceutiska uppgifter.

Apotekare föra detaljerade register över alla sina patienter för att se till att de läkemedel som distribueras inte orsaka interaktioner med läkemedel patienten redan ta. Även om apoteket är primärt ansvarig för riktigheten av recept, får hon också hjälp från apotek tekniker och medhjälpare apotek. Apotekare övervaka deras personal som tekniker och medhjälpare fylla recept eller utföra grundläggande administrativa uppgifter.

Den som vill bli en farmaceut måste vara beredd att stå under större delen av arbetsdagen. Den genomsnittliga farmaceut arbetar ca 40 timmar i veckan, men vissa kan arbeta mer än 50 timmar på en vecka. Konsult farmaceuter får resa till vårdhem för att övervaka patienternas läkemedelsbehandling.

En licens krävs för att bli en farmaceut i alla 50 stater i U. S. Det krävs också i Washington DC och alla amerikanska territorier. Eftersom de beslut som en apotekare gör kan allvarligt påverka patienters liv, en farmaceut måste detalj-orienterad och exakt. De som vill bli en farmaceut måste ha en uppriktig önskan att hjälpa andra som jobbet innebär att arbeta med patienter på en daglig basis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.