Vilka är de olika rehabilitering rådgivare jobb?

Rehabilitering rådgivare hjälpa människor att återfå från sjukdomar och skador så att de kan vara produktiva, oberoende livsstil. Det finns många rehabilitering rådgivare jobb tillgängliga, beroende på en persons område för specialitet, utbildningsnivå och kvalifikationer. Rådgivare får arbeta i fysisk rehabilitering kliniker, slutenvård och öppen mentalsjukhus hälsa, eller drogmissbruk centrum behandling, bland flera andra inställningar.

Människor med fysiska jobb rehabilitering rådgivare hjälpa enskilda personer att övervinna sin fysiska funktionshinder ett återfå självständighet. En rådgivare diskuterar olika frågor och hinder en person kan ansikte med en invalidiserande skada eller sjukdom. Han eller hon ger information och resurser för att hjälpa de enskilda delta i dagliga aktiviteter och återvända till arbetet, om möjligt. Rådgivaren bedömer en persons fysiska och mentala hälsa över tid och justerar rådgivning om detta. Dessutom kan han eller hon råd familjemedlemmar att förklara vad de kan göra för att hjälpa sina nära och en.

Många rehabilitering rådgivare jobben finns i psykisk hälsa institutioner och privat verksamhet. Personer som lider av ihållande psykiska sjukdomar kan dra nytta genom att diskutera sina problem med kvalificerade rådgivare. En rehabilitering rådgivare tillhandahåller verktyg och tips som hjälper kunder att övervinna psykiska störningar och bli produktiva medlemmar i samhället. Till exempel kan en rådgivare hjälpa en kund att hitta ett lämpligt arbete och livssituation med hänsyn till hans eller hennes mentala tillstånd. De rådgivare utbildas vanligen en kunds familjemedlemmar och arbetsgivare om hans eller hennes psykiska sjukdom och vilka beteenden att vänta under vissa omständigheter.

Drogmissbruk rehabilitering rådgivare jobb handla om att hjälpa människor att återfå av alkoholism och missbruk. En rådgivare kan arbeta i ett behandlingshem eller polikliniken, som ger en-på-en rådgivning och underlätta sessioner gruppterapi. Han eller hon bedömer psykiska hälsa en klient och diskuterar orsakerna till den person som missbrukar droger eller alkohol. Ett missbruk rådgivare hjälper en kund att utveckla hälsosamma vanor och användbara tekniker för att hantera problemen.

För att få jobb rehabilitering rådgivare i någon specialitet, måste människor vanligtvis få avancerad grader, praxis under uppsikt i minst två år, och passerar en licensiering undersökning. De flesta arbetsgivare söker rådgivare med magisterexamen eller högre i rehabilitering eller ett närliggande område. Många ackrediterade masterprogram erbjuda studenter möjlighet att arbeta på en övervakad klinisk miljö, där de få värdefull förstahandsinformation rådgivning erfarenhet. Dessutom är ny rådgivare i allmänhet krävs för att få tillstånd inom sina specifika stat eller land, vilket innebär att de lägger en tenta när det gäller rådgivning strategier och etik. Vissa arbetsgivare kräver att rådgivarna få ytterligare certifiering och delta i fortbildning klasser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.