Vilka är de olika databasadministratör jobb?

Det finns fyra olika typer av jobb databasadministratör: installation, underhåll, datamodellering och användaradministration. En databas har ansvar för förvaltningen av databasen (er) som används för att hålla uppgifterna för stora databasdrivna program. Dessa jobb är IT-baserade och kräver särskild utbildning och utbildning.

För att bli en databas administratör behöver du en eftergymnasial utbildning i datavetenskap, teknik eller databashantering. Dessa program finns tillgängliga från ett universitet, samhälle, eller Career College. De är vanligtvis tre till fyra år långa och lämpar sig bäst för elever med hög fallenhet för matematik och datahantering.

Lönesättningen för jobben databasadministratör varierar, men ingångslönen är vanligtvis mellan $ 55. 000 och $ 65. 000 amerikanska dollar (USD) per år. Alla olika typer av jobb kräver olika erfarenheter och har ofta ytterligare utbildningsbehov. Databas administratör eller DBA roller är ofta behövs för att stödja en stor, ERP eller affärssystem. SAP ™, Oracle ™ och PeopleSoft ™ är alla populära exempel på denna typ av programvara.

kvalifikationerna för jobben databasadministratör bygger på databasen programvara system på plats. Särskild utbildning i programvaran och hur den kommer att användas är vanligtvis krävs. I denna roll är DBA förväntas att konfigurera, installera och testa den nya mjukvaran. De är ansvariga för att säkerställa bästa prestanda och konnektivitet mellan databasen och de viktigaste programfunktioner.

Löpande underhåll är den primära uppgift uppgift för de flesta arbeten databasadministratör. Det är ofta programfixar, fixar eller uppgraderingar av existerande programvara som krävs för att upprätthålla systemets prestanda. Bo på toppen av dessa förändringar och ändra systemet för att uppfylla användarnas behov utgör en stor del av denna roll.

Datamodellering är skapandet av data kuber, datalager och affärsverktyg intelligens. Databasen har ansvar för att ändra dessa verktyg så att företagen för användare att rapportera om viktiga affärsprocesser. De ansvarar också för att skapa frågor, rapporter och datastrukturer för att möta företagens behov.

Användarhantering är skapandet, modifiering, och radering av användarnamn och lösenord. I denna roll är den databas som administratören ansvarar för att skapa tillgång roller och profiler baserade på företagens behov. Hantering av information som tillgång är centralt för databashantering och kräver ofta en detaljerad affärsplan process att hantera.

roll databasadministratören fortsätter att expandera som databasdrivna system blir vanligare. Många komplexa webbplatser är nu skapats med hjälp av databassystem och kräver ofta databas administratörer att kontrollera och styra. Ju mer komplexa webbplatser tillåter användare att hantera webbplatsen med ett content management lösning, som är byggd ovanpå en databas struktur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.