Vilka är de olika andningsterapeut Karriär?

Det finns fyra olika andningsterapeut karriärer: öppenvård, akutvård, undervisning och avdelningschef. En andningsterapeut är medlem i hälso-och sjukvården laget särskilt utbildade för sjukdomar i andningsorganen och villkor. I USA måste alla terapeuter klara Certified andningsterapeut Exam (CRT). Denna tentamen anordnas av Nämnden för respiratorisk vård och tester de sökandes kunskaper i andningsorganen, behandlingar, och deras kompetens bedömning.

De flesta andningsterapeut karriärer start i öppenvården. Ett hem vård eller statliga organ använder andningsskydd terapeuter att behandla patienter med långvariga kroniska sjukdomar i andningsorganen. Dessa patienter kan leva i sina egna hem, långsiktig omsorg, eller rehabiliteringscenter. Körkort är mycket användbart för denna första karriärmöjlighet, som terapeut är skyldig att resa till kundens plats.

Akutvård luftvägarna terapeuter arbetar i akutmottagningar stora sjukhus. De kallas in för att bedöma patienter med kronisk andnöd, andningsproblem eller en andning relaterade skador. Som specialist i andningsorganen, kan hon snabbt bedöma situationen och avgöra om det finns några omedelbara åtgärder som kan vidtas för att minska obehag och hjälpa patienten.

Efter en minst tio år arbetslivserfarenhet, många människor utöka sin andningsterapeut karriär i undervisningen. Instruktör möjligheter finns i samhället och högskolor karriär. För att kvalificera sig för dessa möjligheter, är det en bra idé att fylla i ett intyg inom vuxenutbildningen. Denna extra utbildning ger den teknik som krävs för att bli en effektiv instruktör.

Ytterligare utbildning ofta är skyldig att föra andningsterapeut karriärer till positioner ledningsnivå. Relevanta program inkluderar en Master of Business Administration (MBA) examen, eller ett certifikat i förvaltningen. Båda dessa utbildningsmöjligheter kan genomföras på deltid, under kvällen och timmarna helgen. Det finns flera möjligheter att utöka och förbättra din karriär, men det är viktigt att inse att alla yrken har en aspekt av patient interaktion. Människor som rapporterar den högsta graden av tillfredsställelse med andningsterapeut karriärer njuta av att hjälpa andra, är ansvariga, och har ett djupt engagemang för service.

Även om många av deras uppgifter utförs självständigt, är andningsterapeut del av hälso-och sjukvården team. Det är viktigt att ha en stark kommunikation och lagarbete för att lyckas i denna roll. Patienter som förlitar sig på luftvägarna behandling är medicinskt sköra eller lida med flera villkor. Samordning och kommunikation hjälper både patienten och resten av teamet se till att en lämplig nivå för vården ges.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.