Vad gör en läggning och rörlighet specialist göra?

En orientering och rörlighet specialist, även känd som en O M Instruktör, hjälper de som är synskadade att bli mer oberoende genom att utvärdera omfattningen av synskada och skapa en personlig Kursprogrammet. En orientering och rörlighet specialist är till hjälp för dem som har nedsatt syn sedan födseln, de som är nya nedsatt, och de som har flera funktionshinder utöver synskada. De vanligaste lära sina patienter hur man resa på egen säkert, effektivt och med förtroende.

Genom att patienten genom verkliga resor situationer, inriktning och rörlighet specialist lär henne patienten hur man blir inriktade på nya omgivningar. Målet är att lära honom att resa ensam, bara med hjälp av en käpp för att få hjälp. Välbekanta omgivningar är ofta de startpunkt, men patienten snart flyttas till miljöer som är främmande för honom. Till exempel kan en patient först lära sig att resa självständigt i hans grannskap, men kommer området successivt expandera ut till större och mer stadsområden och inkluderar användning av bussar, tunnelbanor och andra former av kollektivtrafik.

Undervisning patienten hur man kommunicerar och använda sinnen som inte påverkas av ett funktionshinder är bland de största färdigheter som orientering och rörlighet specialist måste betona. Om en patient är synskadad, då måste han lära sig starkt beroende av sin känsel eller hans hörsel. Samtidigt som studerar för att bli en inriktning och rörlighet specialist, tid kan spenderas bär syn glasögon njurfunktion simulering. Därför kan de specialiserade börja uppskatta behovet av goda kommunikationsfärdigheter och förstå de frågor som är inblandade i reser ensam med nedsatt syn.

Beroende på behoven i en viss patient, en orientering och rörlighet specialist kan samarbeta med andra lärare och yrkesverksamma inom hälso-och sjukvården industrin. De kan diskutera sätt som en viss patient kan förbättra sitt sätt att leva och färdas säkert på egen hand. För att till exempel lärare synskadade, kan sjukgymnaster, arbetsterapeuter, optiker, ögonläkare och terapeuter rehabilitering allt arbete med en inriktning och rörlighet specialist hjälpa patienten att få ökad självständighet och självförtroende.

En kandidatexamen och en magisterexamen är oftast gemensamma för dem att göra karriär inom orientering och rörlighet. En specialist kan arbeta på sjukhus, skola, rehabiliteringscenter, vårdhem, eller ens i en privat bostad för en privat byrå. I allmänhet kan hon räkna med att undervisa om 30 patienter varje år på en en-på-en grund. Det är en perfekt möjlighet för både män och kvinnor och är ett växande område, särskilt med det stora antalet baby boomers blir äldre och lider förlust eller minskning av vision. I allmänhet är de som arbetar för de offentliga institutionerna betalat högre än de som arbetar i en privat miljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.