Vad bör jag veta om arbetslivsinriktad rehabilitering?

Yrkesinriktad rehabilitering (VR) är namnet på tre olika typer av program. Yrkesinriktad rehabilitering är, å ena sidan, en uppsättning tjänster för att hjälpa personer med funktionshinder att bli eller stanna anställda. Sådana program är uppdrag av den federala lagstiftningen kallad Rehabilitation Act från 1973 som tillåter hjälp särskilt för funktionshindrade. Programmet administreras av rehabilitering Services Administration.

En annan typ av yrkesinriktad rehabilitering innebär arbetstagare omskolning efter det att arbetstagaren har lidit en skada för att hjälpa honom eller henne återuppta anställning. Den tredje typen av yrkesinriktad rehabilitering är ett program för stöd till människor som är undersysselsatta eller arbetslösa och som fortfarande strävar mot deras sysselsättningspotential.

studenter som behöver yrkesinriktad rehabilitering kan få tjänster som en del av deras individuella utbildningsprogram (IEP). Examen studenter har oftast en övergång team för att hjälpa dem gå vidare till nästa steg i yrkesinriktad rehabilitering, bör de fortfarande behöver tjänster.

Vuxna som har behov av tjänster kan få hjälp från vare sig myndigheter eller ideella organisationer. En ideell med ett långsiktigt åtagande till yrkesinriktad rehabilitering är Goodwill Industries of America. Goodwill hjälper människor som är arbetslösa, oavsett om de har funktionshinder, otillräcklig jobb utbildning eller erfarenhet eller andra yrkesinriktad hinder. Kommissionen för Ackreditering för rehabilitering Service (CARF) hjälper matcha personer med organisationer som tillhandahåller yrkesinriktad rehabilitering.

statliga kontor och program kan också finnas genom att ringa din delstater, var och en har vid minst en yrkesinriktad rehabilitering kontor för personer med funktionshinder. Staterna erbjuder en rad tjänster som kan innefatta utvärdering av behoven, yrkesvägledning, utbildning, transport, skola till arbete övergången bistånd, tolk, och arbetsförmedling. Staterna har ofta en särskild myndighet för blinda och synskadade. Vissa stater har unika initiativ, till exempel Iowa program som heter Entreprenörer med funktionshinder Program, som har som mål att hjälpa människor med funktionshinder att starta och driva egna företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.