Vad bör jag tänka När går tillbaka till skolan?

återinresa student, som ibland kallas en "icke-traditionell student", har gott om saker att tänka på när man går tillbaka till skolan. Vissa är på en plats i deras liv där går tillbaka till skolan kommer inte att kräva oerhörda övergång. Andra människor kommer att ha lagt till många komplicerade inslag i deras liv (som äger ett hem, höja barn, hålla ett jobb, etc. ), vilket kan göra det lite mer utmanande att vara student.

Du behöver fråga dig själv vad den kräver av ditt liv är och hur du uppfyller dessa krav förutom att gå i skolan. Kommer du sluta ditt jobb, arbetar deltid eller fortsätter att arbeta heltid, och hur tar lektioner och läxläsning passar i ditt schema? Vad blir de ekonomiska konsekvenserna om du gör mindre pengar, och om du behöver ekonomiskt stöd kommer du att kunna kvalificera sig för det? Det är en bra idé att ta en lång titt på din ekonomi om du funderar på att gå tillbaka till skolan och räkna ut dessa omedelbart förestående praktiska frågor innan du förbinder dig att få mer utbildning. I långväga finansiell planering du också definitivt vill bedöma hur tar på sig mer skuld om du måste ta studielån.

En fråga som påverkar både ekonomi och all utbildning du får kan vara där du planerar att gå i skolan. Om du inte har en högskoleexamen av något slag och du inte är säker på vad du vill studera, det är ett stort praktiskt beslutet att påbörja din utbildning på ett community eller junior college. Dessa är oftast mycket billigare och kan ge dig en möjlighet att utforska dina alternativ. Community college är också mycket vänliga mot återinresa studenter och kan ha en högre än genomsnittet medelålder student än gör något fyra år universitet. Många har också återinträde student avdelningar eller program, som kan ge ett visst stöd och idéer om hur man kan göra det bästa av din utbildning.

Om du redan vet vad du vill studera när man går tillbaka till skolan, så ert beslut bör vila på kvalificerade och ackrediterade högskolor som ger dig den bästa utbildningen. Igen för att spara pengar kan du titta på högskolor som drivs i motsats till Ivy League institutioner, men å andra sidan kan en dyrare privatskola erbjuda dig ett bättre program, eller större prestige. Om du planerar att hantera arbete och skola, kanske du vill söka högskolor som erbjuder en viss flexibilitet, som ett par online-klasser, eller åtminstone kväll eller helg klasser. Vissa skolor erbjuder även sommar seminarier som kan hjälpa dig minska den tid det tar att få din examen.

Om du föräldraskap småbarn och gå tillbaka till skolan, leta efter högskolor som erbjuder dagvård tjänster. Vissa har utmärkta program som kan ge heltid dagvård eller åtminstone hjälpa när du är i klassen. Dessutom måste du utvärdera hur mycket tid utanför klass man kan förvänta sig att lägga på läxor, och besluta när och hur du kan arbeta med detta i ditt schema så att du lyckas i skolan.

Vissa människor är rädda för att gå tillbaka till skolan eftersom de inte var förfärlig studenter i det förflutna. Sök efter högskolor som har goda stödprogram som många av dessa kan hjälpa dig att studera tekniker och erbjuda handledning tjänster. Minns dock att motivationen att vara i skolan kan göra stor skillnad i prestanda. Dessutom, om du inte är bekant med användning av en dator eller internet, gå kurser för att få lite grundläggande utbildning. Många klasser tar nu de flesta studenter har att skriva och datakunskap, och en del skicklighet med webb-baserad forskning.

Plan att träffa vägledning eller antagning rådgivares närvaro vid alla skolor du funderar ska gå, om sex månad före den tid du behöver för att gälla. Fråga rådgivare om de tjänster de erbjuder till icke-studenter och de krav du förväntas uppfylla. Detta ger dig tid att bestämma vilka skolor och program lämpar sig bäst för dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.