Vad betyder en arbetslivsinriktad rehabilitering rådgivare göra?

En yrkesinriktad rehabilitering rådgivare är legitimerad yrkesman som hjälper människor att återhämta sig från fysiska skador, mentala störningar och rusmedelsproblem så att de kan hitta meningsfull sysselsättning eller framgångsrikt återvända till sitt tidigare jobb. Vägledare träffas regelbundet tillsammans med kunder för att följa upp deras framsteg i tillfrisknandet, diskutera alternativ och hjälpa dem att utveckla och förbättra sina yrkeskunskaper. Många professionella har tillgång till statliga medel information och jobb resurser placering för att ytterligare hjälpa sina kunder.

Personer som återhämtar sig från olyckor, missbruk, eller kroniska psykiska problem kamp ofta när de återvänder för att arbeta eller söka nya jobb. Yrkesinriktad rehabilitering rådgivare stimulerar och väsentlig information till sådana personer. En rådgivare kan intervjua en klient för att fastställa hans eller hennes yrkesmässiga mål, färdigheter och begränsningar. Han eller hon kommer att förklara de alternativ som en klient kan ha och stödja honom eller henne i aktivt söker arbete. En yrkesinriktad rehabilitering rådgivare kan hjälpa en kund få tillgång till resurser karriär placering, organisera ett CV, fylla i ansökningar, och ställa in intervjuer.

Den typ av kunder en yrkesinriktad rehabilitering rådgivare kan arbeta med kan variera kraftigt, från personer som upplever stress eller depression till olycksoffer som har utvecklat svåra fysiska eller psykiska funktionshinder. En rådgivare måste vara bekväm att arbeta med ett brett spektrum av människor och hantera mycket olika sjukdomar. Han eller hon kan behöva forskning en specifik kunds tillstånd att bättre förstå vad personen går igenom och fastställa det bästa sättet att hjälpa honom eller henne återhämta sig.

För att bli en yrkesinriktad rehabilitering rådgivare måste en person erhålla vanligtvis minst en magisterexamen i rådgivning. Efter slutförandet av en magisterexamen program, en ny kurator kan börja arbeta under ledning av erfarna rådgivare i ca två år. En rådgivare är ofta utvärderas på hans eller hennes resultat och ges råd om hur man kan förbättra tjänsterna. Efter tillsyn tid han eller hon kan ta ett skriftligt tillstånd tentamen administreras av hans eller hennes stat eller land. Ytterligare certifiering krävs vanligtvis inte, även om vissa rådgivare väljer att ta nationellt erkända certifieringsorgan tentor att stärka sin identitet och förbättra deras möjligheter att hitta arbete.

Steady framsteg inom medicin, behandlingstekniker, proteser, och arbetsplatsens utformning kräver en yrkesinriktad rehabilitering rådgivare att bedriva fortbildning och forskning. Han eller hon behöver för att hålla dig uppdaterad på sådana förskott för att hjälpa kunderna att utnyttja alla möjligheter i återuppbyggnadsarbetet efter deras funktionshinder och delta i meningsfullt arbete. Faktum är att vissa stater och länder kräver rådgivare för att ta fortbildning kurser behålla sina tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.