Hur kommer jag igång med en barnpsykolog karriär?

Komma igång i en barnpsykolog karriär kommer att kräva att du får en doktorsgrad i barnpsykologi. Du kommer förmodligen också att bli licensierade i ditt område som rådgivare specialiserad på barns frågor. Detta gör att du kan arbeta i skolan som en studievägledare eller i en formell terapi inställning i din egen praktik. Om du tänker starta ett eget företag som en professionell barnpsykolog, då du kommer att behöva ytterligare licenser för att bli egenföretagare.

I en barnpsykolog karriär, kommer du att hjälpa barn hantera känslig eller smärtsam frågor som föräldrarna inte är utrustade för att hantera framgång utan hjälp. Du kan hjälpa barn som har arbetat med missbruk, skilsmässa av sina föräldrar, eller mobbning i skolan. Detta är allvarliga frågor som skulle kunna påverka ett barn och i vuxen ålder utan ordentlig vård. Föräldrar kan också behöva råd om hur man hanterar svåra frågor att deras barn kan stå inför.

Du kan gå i skolan som mest en ackrediterat universitet, även om inte alla skolor kommer att erbjuda en forskarutbildning. Om du har en skola i åtanke, ta reda på hur långt du kan ta dina studier där förut måste du överföra till en annan institution. Många skolor ger dig möjlighet att få alla nödvändiga utbildningen på ett ställe, men det är alltid en bra idé att ta reda på i förväg, för att göra planer med avseende på överföringar och undervisning.

Innan en karriär barnpsykolog, även med rätt utbildning kan det vara en god idé att arbeta med erfarna rådgivare eller psykologer som assistent för att få en riktig känsla för hur man ska interagera med patienter. Även om du får lära dig många tekniker i dina klasser, det finns inget som själv erfarenhet att förbereda dig för en sådan utmanande karriär. Du kommer att se hur terapeuter och barn interagera och bygga upp en relation, och hur erfarna terapeuter hantera diskutera svåra frågor med föräldrarna. Kom ihåg, att ha en utbildning är viktigt, men relationen till dina patienter är lika avgörande för deras långsiktiga tillväxt och läkning.

Den som går in i en karriär barnpsykolog ska älska barn och ta glädje i att arbeta med dem. Eftersom ungdomar kan vara mer av en utmaning att arbeta med på grund av bristande mognad, oroande omständigheter och inlärningssvårigheter, njuter av att vara runt dem bidrar till att göra behandlingen enklare. Om du känner att du inte kan hantera den extra utmaningar som arbetar med barn, utbildning till försvarare vuxna får en bättre passform för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.