Hur blir jag en Hälsoinformation administratör?

En administratör hälsoinformation är ansvarig för att hålla reda på patienternas filer och dokument, och hålla papper konfidentiell och aktuell. För att bli en hälsoinformation administratör, bör en person lyckas i matematik och kurser naturvetenskap på gymnasiet och föra ett fyraårigt college-programmet.

För någon som vill bli en hälsoinformation administratör, förmågan att analysera och bearbeta data, tillämpas datakunskaper, och interagera på ett psykologiskt och sociologiskt nivå med andra människor är avgörande. Den presumtive hälsoinformation ansvar bör också ha ett intresse för hälsa yrken och det medicinska området.

Det är möjligt att få en examen inom området från ett ackrediterat universitet ger en studentexamen examen. Studenten kan bli registrerad hälsoinformation administratör (RHIA) om han eller hon klarar testet erbjuds av American Health Information Management Association, som den studerande blir behöriga att ta efter examen.

Innan ett program blir en hälsoinformation administratör bör en student titta på grundläggande information om högskolan, krav inresa och studieprogram. Kursplaner är olika, och vissa skolor i större utsträckning av en tonvikt på de medicinska aspekterna, medan andra fokuserar på psykologi och samspelet med patienter. De flesta hälsoinformation administratör programmen innehåller kurser i medicinsk terminologi, hälsa, hälsa informationssystem, patofysiologi och kvalitetsstyrning. Det är också viktigt att titta på för arbetstillfällen av särskilt skolor. Hälso-och sjukvård karriär växer och antalet personer som förväntas bli hälsoinformation administratörer kommer att växa med 25 procent i slutet av decenniet.

Någon som blir en hälsoinformation administratör kan fungera som ett hälsoinformation chef också. Förutom att vara ansvarig för pappersarbete, dessa människor design ofta och hantera system för lagring av filer i vårdinrättningar, oavsett om en dator eller ett manuellt system. En hälsoinformation administratör kan utbilda personalen informationshantering, utveckla system för registrering av data, behålla och lämna ut patientjournaler, och sammanställa statistik. Hälso-och sjukvård arbetstillfällen för administratörer hälsoinformation finns vanligen i sjukhus, försäkringsbolagen, vårdinrättningar, kliniker, myndigheter och sjukvårdsinrättningar datoranvändning.

För att bli en hälsoinformation administratör, bör en person vara detalj-orienterad och kunna hålla reda på stora mängder av protokoll och pappersarbete. Den hälsoinformation ansvar bör vara medvetna om grundsatserna i medicinsk praxis och behovet av att hålla informationen säkrad. Om administratören har potential, det finns möjligheter till avancemang i förvaltning och samråd roller på en anläggnings informationscentrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.