Hur blir jag en Franchise Business Consultant?

att bli en franchise affärskonsult kräver betydande praktisk erfarenhet av franchise-verksamhet ledning. Många befattningar kräver minst fem års erfarenhet av förvaltning av en franchise operation i en industri med anknytning till samråd ställning, såsom snabbmatsrestauranger, detaljhandel, skatt förberedelse tjänster etc. ska hanteras bakgrund i icke-franchise-verksamhet, i kombination med fast erfarenhet av kommunikation eller konsulttjänster, också ofta godtagbara kvalifikationer. Om du blir en franchise affärskonsult, skall informeras om att den plats som normalt kräver 50% till 75% resa till samråda med flera franchisetagare.

En behörig konsult franchise företag är avgörande för att lyckas med många franchiseföretag. Franchisetagare har ofta liten eller ingen erfarenhet i branschen där de köper en franchise och förlitar sig på professionellt stöd för att många beslut. För att bli en franchise affärskonsult, är det lämpligt att ha en dokumenterad erfarenhet att driva en framgångsrik franchise, oberoende av näringslivet är det i. En historia av framgång kommer att hjälpa dig att bli en tillgång för en franchisetagare som behöver vägledning.

När du har blivit en franchise affärskonsult, kommer du att fungera som kontakt med området utvecklare, företagens personal och franchisetagaren att identifiera och korrigera problem att uppnå optimal försäljning och lönsamhet. Regelbundna besök i franchisen är skyldiga att snabbt platsen problemområden och erbjuda lösningar. Anställda ofta kräver omskolning, och operativa riktlinjer och rutiner måste ibland finjusteras för att förbättra försäljning och service.

Förutom frekventa på plats utvärderingar och personlig kontakt med ägarna franchise företag, ger råd konsulten på lång-och kortsiktiga affärsplaner. Om mål eller tidsramar behöva justeras, rekommenderar hon och godkänner förändringarna för franchisetagaren. Översynen av bokslut och resultaträkningar förse tjänsteleverantören med information om företagets "bottom line framgång, och hon förväntas vilja råda franchisetagaren om nödvändiga ändringar.

franchisetagare ibland tveksamma till att utvidga sin produkt eller tjänst rader även om de är nå över genomsnittet försäljning och vinst. Franchisen affärskonsult förväntas råd som franchisetagare och skapa förtroende så att företaget ägaren känner sig bekväm med att utöka sin marknadsandel och investera i framtiden. Råd om marknadsföringsstrategier, kapital inköp förbättring och utbildningsprogram utveckling är också av konsulten.

Om en franchise är inte och företagets ägare verkar oförmögna eller ovilliga att vidta åtgärder för lönsamhet, Konsulten är skyldig att meddela de problem som huvudkontor. En butik försäljning eller överlåtelse får inte i ordning, och konsulten förväntas bidra till att hitta potentiella köpare eller förhandla om villkoren för överföringen. När transaktionen är klar får rösträtten affärskonsult uppmanas att fortsätta att handleda de nya ägaren /operatören av verksamheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.