Hur blir jag en Executive Office Administratör?

Det finns tre primära färdigheter som krävs för att bli ett verkställande kontor administratör: projektsamordning, datakunskap, och social kompetens. En verkställande kontor administratör är normalt ansvarar för förvaltningen av alla skrivelser och administrativa uppgifter som följer av en hög chef eller verkställande. Detta är inte en nybörjar position men vanligtvis innehas av någon med 10 till 15 års erfarenhet som verkställande administratör eller kontorschef. Det finns oftast en viss nivå av emotionell mognad och sekretess som krävs i denna roll.

En rad utbildningsprogram är vanligtvis tillgängliga från samhället och högskolor karriär för att hjälpa dig att bli ett verkställande kontor administratör. Dessa program är ett till två år lång och ofta kallas office administration eller program förvaltning. Leta efter ett program med kurser i företagsledningen att lära sig hur man arbetar med människor i kraftfulla positioner.

Människor som är framgångsrika och lyckliga i denna roll är naturligtvis utåtriktad, tycker om att arbeta med människor, och som att vara i händelsernas centrum. Han eller hon tar mycket stolta över att ha insidan scoop, men kan hålla en hemlighet. Förtroende, självsäkerhet och poise krävs i denna roll. Det är viktigt att den person i denna roll är inte rädd för att säga sanningen, eftersom många chefer lita på kontoret administratören att hjälpa dem att undvika misstag.

koordinationsförmåga i den här miljön avser förmågan att motivera andra för att avsluta en uppgift i tid. Han eller hon måste kunna ge den verkställande makten i arbetet produkten de behöver i tid, oavsett vem som faktiskt är ansvarig. Det finns många sätt att se till att behoven hos den verkställande makten är uppfyllda, och de tekniker som används beror på situationen och uppgiften. Till exempel, kan administratören arbeta med externa leverantörer på uppdrag av verkställande uppfylla särskilda tidsfrister, vilket gör att de är medvetna om vem kunden är och profilen för den händelsen. Han eller hon också kan tala om lokala chefer att en uppgift beror på en dag innan den faktiskt är, så att det definitivt kommer att vara redo i tid.

Expert-nivå kompetens med kontor produktivitet och andra datorverktyg programvara viktigt att bli ett verkställande kontor administratör. Han eller hon måste ha den högsta graden av skicklighet att uppnå effektivitet krävs för att slutföra uppgifter i en begränsad tid. Var noga med att erhålla formell certifiering i mjukvaran som används i din bransch. Denna dokumentation kommer att ge dig en fördel när man söker en position. Se till att hålla dessa kunskaper up-to-dag som detta är viktigt i denna roll.

När du blivit ett verkställande kontor administratör, ni representerar den verkställande makten. Social kompetens är mycket viktigt att bibehålla denna position och effektivt utföra uppgifterna. Hantera motstridiga prioriteringar och svåra personligheter är färdigheter som kommer att användas varje dag. Dessutom sekretess samtidigt hålla kontakt med kontoret skvaller och nyheter är en balansgång som de flesta verkställande kontoret administratörer göra med lätthet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.