Finns det en skillnad mellan en MFT och en LCSW?

Både Äktenskap och familj Terapeuter (MFT) och Licensierade Clinical Social Workers (LCSW) är bemyndigat av den stat där de praxis att bedriva privat terapi. En MFT och en LCSW även måste fylla i 3200 timmar handledd. En MFT kan samla in timmar till licensieringen medan det i skolan, dock för en LCSW dessa timmar måste fyllas efter examen. Dessutom både en MFT och en LCSW har en magisterexamen.

Det finns dock några viktiga skillnader mellan MFT och LCSW klassificering. Först en MFT, också ibland kallas ett äktenskap, barn och familj rådgivare (MFCC), har fått en magisterexamen i psykologi eller rådgivning, med tonvikt på privat rådgivning. En LCSW får en magisterexamen i socialt arbete, kallas en fast kommunalt avfall.

Det sätt på vilket timmars övning innan den fattar undersökningar beslutade också varierar. En MFT kandidat skall utföra 3. 000 praktiken timmar delas upp på flera olika typer av erfarenheter. Till exempel måste några timmar vara telefon rådgivning, individuell rådgivning, gruppterapi och familjeterapi.

LCSW också måste utföra 3000 övervakade timmar, men har fler alternativ, och flera tekniker för att tjäna pengar när du fyller övervakas timmar. Dessa timmar behöver inte nödvändigtvis delas upp mellan olika typer av rådgivning. I själva verket kan timmar fyllas utför socialt arbete, administrera en senior hem, bidrar till att driva ett fosterhem program, eller arbetar på ett antagande byrå.

Detta skulle innebära att den LCSW har mindre utbildning för att bli en bra terapeut, men så är inte fallet. En LCSW som planerar att privat praktik terapi kommer i allmänhet att välja möjligheter till arbete som ger dem möjlighet att utöva terapi. Vad bra, fast kommunalt program skiljer sig avsevärt i orientering. Vissa är särskilt inriktad på människor som vill få en LCSW att vara en terapeut.

Många MFTs finner att deras certifiering lämnar dem med färre jobb möjligheter än de för LCSWs. Detta är sant. Till exempel kan en socialarbetare inte vara en MFT i de flesta fall men måste en LCSW. Vissa sjukhus kommer bara hyra en LCSW, och vissa statliga springa vårdcentraler kan inte legalt hyra en MFT att utföra socialt arbete.

Tanken bakom detta är att LCSW har mer utbildning i alla aspekter av patientens liv , som levnadsvillkor och inkomst. Den LCSW kan också ha särskild utbildning i förhandlingarna ansökningar om statliga stöd. Många en MFT kan också utföra dessa funktioner med lätthet, men MFT är mer terapi baserat på utbildning, och kanske inte känner till alla statliga program.

När det gäller att se en MFT eller LCSW för terapi, vissa människor not skillnader. Vissa LCSWs tenderar att vara mer åtgärdsinriktade i deras rådgivning och kan ge sina synpunkter lättare. Egentligen handlar det om komfort med en kurator i stället för examen eller licens.

Många människor befinner sig lika glad med någon typ av rådgivare, så länge som rådgivaren är kunnig. Vissa kanske föredrar en MFT till en LCSW inte så mycket på grund av utbildning, men eftersom den person som verkar passa bättre med personens personlighet eller idéer om vilka funktioner rådgivning bör utföra.

Varken en MFT eller en LCSW är tillåtas att föreskriva medicinering. Detta är endast provinsen läkare och ibland även sjuksköterskor. Både MFT och LCSW känner till de potentiella effekterna av de flesta psykiatriska läkemedel.

Därför har både en MFT och LCSW kan hjälpa människor med en ny diagnos av ett psykiatriskt tillstånd, och erkänna eventuella varningssignaler om att ett läkemedel inte får arbeta. Med tillstånd av patienten, kan de också upprätthålla kontakten med en förskrivande läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.